Cove

Samsung Chromebook 2 sa novom, boljom baterijom

Izgleda da će Samsungov Galaxy Chromebook 2 poboljšati životni vek baterije i cenu svog prethodnika, prema procurelim podacima. Prethodni Galaxy Chromebook je bio atraktivno dizajniran 2-u-1, koji je ipak posustao zbog svog veka trajanja baterije i visoke cene od 999 dolara. Ako je verovati novim podacima, možda će sledeća godina biti bolja za Chromebook.

PCPress.rs Image

Da li dolazi vreme Chromebook-ova?

Najvažnija promena je vek trajanja baterije. Podaci koji su otkriveni kažu da Samsung cilja 12 i više sati trajanja baterije na ovom novom modelu. To je mnogo više od 4 sata i 20 minuta koji je bio maksimalan kod ovogodišnjeg modela. Novi Galaxy Chromebook 2 će biti prvi Chromebook sa QLED ili LED ekranom sa kvantnim tačkama. Prethodni Chromebook kompanije koristio je 4K AMOLED, izbor koji je izgleda oštetio trajanje baterije uređaja. Prelazak na QLED odgovarao bi promeni koju je Samsung napravio u prenosnim računarima koji nisu Chrome OS tokom 2020. godine.

Stari Galaxy Chromebook se oslanjao na Intel Core i5 desete generacije koji je bio više nego sposoban da se nosi sa zadacima za koje je Samsung zamišljao da će kupci koristiti uređaj, ali ovaj novi Galaxy Chromebook 2 navodno prelazi na Core i3 desete generacije. To nije nužno korak dole za rad na bazi pregledača u Chrome OS-u, ali je zanimljiv s obzirom na dostupnost Intelovih procesora 11. generacije 2021. godine. Sve ove promene su možda igrale ulogu u ceni od 699 dolara. Jeftinija cena Galaxy Chromebook-a 2 približava ga više stvarnim vrhunskim Chromebook-ovima nego odgovarajućim laptopima kompanije Apple i drugih. Prebacivanje na drugi procesor i oslanjanje na ekran koji već proizvodi za druge prenosne računare, moglo bi pomoći u poboljšanju prodaje, posebno u kombinaciji sa nižom cenom.

Pročitajte i:  AMD konačno stavlja bolje Ryzen procesore u Chromebook-ove

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Data centri 2022

Tagovi: