ERP 2024

Samsung: Ekstremne ovce “trče” online zajednicom

Samsung_Extreme_Sheep_LED Duhovit i kreativan snimak o LED tehnologiji pogledalo je 3,5 miliona korisnika u prvoj nedelji od kada je postavljen na sajtu Youtube

Sve se više širi priča o dosetljivom i kreativnom snimku kompanije Samsung koji prikazuje ovce osvetljene LED tehnologijom koje hodaju obroncima velških brda po noći.

Spot u trajanju od 2 minuta i 45 sekundi, radnjom je smešten blizu velškog zamka Caregg Cennen iz 13. veka, i zainteresovao je blizu 4 miliona pripadnika online zajednice i izazvao na hiljade zanimljivih komentara u samo prvoj nedelji od kada je postavljen. Na njemu vešti velški stočari i njihovi istrenirani psi gone stada ovaca kako bi napravili nekoliko veoma zanimljivih figura.

Na jednoj, ovce trče napred nazad preko livade po noći, izgledajući kao prizor iz klasične i omiljene igre 80-ih, Pong. Osvetljene stotinama malih LED svetala okačenim na njihova leđa, dve grupe ovaca formiraju rekete iz igre, dok treća grupa izigrava lopticu koja se odbija napred i nazad preko zatamnjene pozadine.

Sami autori ovog videa tvrde da je tajna uspeha u originalnosti. „Internet nagrađuje novitete – sve one sadržaje koji idu do krajnjih granica” kaže Daniel Evans, kreativni direktor u kompaniji „Viral Factory” koja je napravila snimak. “Snimak je privlačan zato što je nastao samo investiranjem našeg vremena i energije. To nije neka doterana reklama.”

Pročitajte i:  PC Press video: Kako do Midjourney vizuelnih rešenja, Ljubomir Ristić, Comtrade Group

Ovaj snimak pušten je u javnost nedelju dana pre promocije linije Samsungovih LED televizora sa ciljem dodavanja duhovitosti u kampanju, koristeći pametne pse, vešte stočare i povezujući ih sa LED tehnologijom kompanije Samsung.

Ukupno 400 ovaca je korišćeno za ovaj video, 200 crnih, 200 belih i 43.200 svetiljki. Svi ljudi koji se pojavljuju na snimku su zaista stočari koji koriste sopstvene ovce, pa je i najveća pažnja poklonjena tome da nijedna životinja ne bude povređena tokom snimanja.

LED svetla na prekrivačima koje su ovce nosile ne greju značajno a pored samog prekrivača, ovce imaju i gusti sloj vune koji ih štiti. Snimanje je trajalo dva dana, a ovcama je omogućeno i da se odmore.

O seriji 7 7000 LED televizora

Serija televizora 7 7000 nudi realističnu sliku od koje zastaje dah, oivičenu novodizajniranim okvirom koji ne samo što je zapanjujuće tanak nego je i rezultat napora za održivom, ekološkom proizvodnjom.

Novi materijali korišćeni u procesu proizvodnje i sveukupna debljina proizvoda kombinuju se da bi ekološki otisak bio što manji. Takođe, korišćenjem LED osvetljenja potrošnja električne enegije znatno je smanjena i eliminisana potreba za VOC komponentama, poput žive i olova.

Pročitajte i:  Samsung bi mogao prvi da napravi NAND od 1000 nivoa

U srcu ove revolucionarne palete je Samsung LED Picture mehanizam, koji spaja neverovatno brze i efikasne algoritme sa patentiranim “Ultra Clear Panel” ekranima kompanije Samsung kako bi se dobila oštra, čista slika sa Mega kontrastom, superiornom crnom bojom i prirodnim spektrom boja.

Svi LED modeli podržavaju full HD, rezoluciju 1920×1080, tehnologiju uklanjanja artefakata, i brzo 100Hz skeniranje koje bukvalno uklanja sve senke u scenama koje se brzo menjaju, kao što su sportske ili filmske scene. Ova linija dolazi sa nizom interaktivnih opcije kao što su Medi@2.0, Internet@TV, Content Library Flash, USB 2.0 Movie i bežičnu DLNA kompatibilnost.

Izvor: MMD CEE

PC Press o LED TV uređajima

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,