ERP 2024

Samsung Electronics počeo masovnu proizvodnju transparentnih LCD panela

Kompanija Samsung Electronics Ltd. objavila je da je u martu ove godine započela masovnu proizvodnju transparentnih LCD panela od 22 inča. Paneli se proizvode u dve varijante, crno-beloj i u boji, imaju kontrast 500:1 i rezoluciju WSXGA+(1680*1050).

22inch transparent LCD show case in FPD China 2011_04

U poređenju sa običnim LCD panelima, koji koriste pozadinski sistem za osvetljavanje (BLU) i imaju 5% transparentnosti, Samsungov transparentni LCD panel može da se pohvali sa najboljom transparentnošću na svetu od preko 20% kod crno-belog modela i preko 15% za model u boji.

Visoka stopa transparentnosti ovog LCD panela omogućava osobi da gleda kroz njega kao kroz staklo, a troši 90% manje električne energije u poređenju sa konvencionalnim LCD panelom koji koristi sistem pozadinskog osvetljenja. To je posledica toga što transparentni LCD panel koristi okolno osvetljenje, npr. sunčevu svetlost, a samim tim, manje zavisi od struje u pogledu stvaranja energije.

Takođe, Samsungov transparentni LCD panel nije samo daleko pogodniji za proizvođače već i za potrošače, jer ima interfejs za visoku definiciju multimedijalnih sadržaja (HDMI) kao i USB interfejs.

Pročitajte i:  Samsung se udružio sa surferskom, skejtbord i brejkdens ligom kako bi dao podršku njihovim sportskim zajednicama na putu za Pariz 2024.

Paneli sa transparentnim displejom imaju nepresušne mogućnosti kao oruđe za reklamiranje jer mogu da se primene na izloge i spoljne bilborde, kao što mogu da se koriste na izložbama i sajmovima. Korporacije i škole takođe mogu da koriste ovaj panel kao interaktivni uređaj za komunikaciju koji omogućava efikasnije prikazivanje informacije.

Junguan Park, stariji potpredsednik kompanije za LCD u Samsung Electronics, ovim povodom je izjavio: „Transparenti displeji će imati širok spektar upotrebe u svim industrijskim oblastima kao efikasno oruđe za pružanje informacija i komunikaciju. Sa prvom masovnom proizvodnjom transparentnih LCD panela u svetu, kompanija Samsung Electronics planira da preuzme vodeću ulogu na svetskom tržištu transparentnih LCD panela kroz razvoj različitih aplikacija.“

Samsung

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,