Samsung Electronics počeo masovnu proizvodnju transparentnih LCD panela

Kompanija Samsung Electronics Ltd. objavila je da je u martu ove godine započela masovnu proizvodnju transparentnih LCD panela od 22 inča. Paneli se proizvode u dve varijante, crno-beloj i u boji, imaju kontrast 500:1 i rezoluciju WSXGA+(1680*1050).

22inch transparent LCD show case in FPD China 2011_04

U poređenju sa običnim LCD panelima, koji koriste pozadinski sistem za osvetljavanje (BLU) i imaju 5% transparentnosti, Samsungov transparentni LCD panel može da se pohvali sa najboljom transparentnošću na svetu od preko 20% kod crno-belog modela i preko 15% za model u boji.

Visoka stopa transparentnosti ovog LCD panela omogućava osobi da gleda kroz njega kao kroz staklo, a troši 90% manje električne energije u poređenju sa konvencionalnim LCD panelom koji koristi sistem pozadinskog osvetljenja. To je posledica toga što transparentni LCD panel koristi okolno osvetljenje, npr. sunčevu svetlost, a samim tim, manje zavisi od struje u pogledu stvaranja energije.

Takođe, Samsungov transparentni LCD panel nije samo daleko pogodniji za proizvođače već i za potrošače, jer ima interfejs za visoku definiciju multimedijalnih sadržaja (HDMI) kao i USB interfejs.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy Z Flip3 - Trik telefon

Paneli sa transparentnim displejom imaju nepresušne mogućnosti kao oruđe za reklamiranje jer mogu da se primene na izloge i spoljne bilborde, kao što mogu da se koriste na izložbama i sajmovima. Korporacije i škole takođe mogu da koriste ovaj panel kao interaktivni uređaj za komunikaciju koji omogućava efikasnije prikazivanje informacije.

Junguan Park, stariji potpredsednik kompanije za LCD u Samsung Electronics, ovim povodom je izjavio: „Transparenti displeji će imati širok spektar upotrebe u svim industrijskim oblastima kao efikasno oruđe za pružanje informacija i komunikaciju. Sa prvom masovnom proizvodnjom transparentnih LCD panela u svetu, kompanija Samsung Electronics planira da preuzme vodeću ulogu na svetskom tržištu transparentnih LCD panela kroz razvoj različitih aplikacija.“

Samsung

Facebook komentari:

Tagovi: , ,