Samsung Galaxy Note 10: Telefon bez tastera

Samsung igra na sigurno kada je dizajn pametnih telefona u pitanju, te se najhrabrijim potezom do sada smatra Galaxy Fold. Nove promene bi mogle da stignu i sa Galaxy Note 10 modelom, budući da bi model mogao da dođe bez ijednog fizičkog tastera.

PCPress.rs Image

Do ovakvog zaključka došlo se nakon pisanja u medijima koja ukazuju da bi Note 10 mogao da bude oslobođen spoljašnjih načina za kontrolu uređaja, što pomalo iznenađuje budući da je Samsung ranije napravio veliku pompu oko prilagođenog Bixby tastera. Pored toga, i da se Note 10 pojavi bez ijednog dugmeta to ne znači da Samsung radi nešto novo, budući da je i ranije bilo telefona bez tastera, pre svega u vidu pokušaja kompanije HTC koja je lansirala uređaje kojima se umesto tasterima upravlja stiskanjem bočnih strana. Budući da se radi o prilično novom i nedovoljno testiranom rešenju eksperti nisu sigurni koliko je kompanija Samsung spremna da se upusti u te vode.

PCPress.rs Image

Sličan model ranije je predložila i kompanija Meizu, ali se nije prikupilo dovoljno sredstava, pa su iz kompanije nakon toga izjavljivali da „ionako nisu bili ozbiljni u vezi sa novim modelom.“ Tako bi sve informacije u vezi sa novim Galaxy modelom trebalo da se uzimaju sa dozom rezerve, budući da je lansiranje najavljeno za avgust 2019, te ima još vremena za promene i nove informacije.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy AI: Nevidljivi robotski prijatelj

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,