BIZIT plus

Samsung Galaxy S24 serija: siguran put do savršenog snimka

Drhtave ruke, loš ugao, mrak – ako niste blizu onoga što fotografišete, mnogo toga može da se nađe između vas i savršenog snimka. Uz Samsung Galaxy S24 seriju pametnih telefona, to više nije slučaj.

PCPress.rs Image

Bilo da je u pitanju snimanje video-snimaka s nekog koncerta ili neki intiman trenutak, ProVisual Engine modela Galaxy S24 koristi unapređeni hardver i nove AI mogućnosti da premosti taj jaz kako biste svaki put napravili neverovatan zumiran snimak.

Uvođenje ProVisual Engine-a – moć fotografisanja telefonom Galaxy S24

Uveden prvi putu u seriji Galaxy S24, ProVisual Engine je niz alata za pravljenje i uređivanje fotografija na bazi AI, posvećen poboljšanju svakog koraka od pripreme i fotografisanja do uređivanja snimka. Među njima su Nightography, AI Zoom, Instant Slow-mo, Edit Suggestion, Generative Edits i Super High Dynamic Range (HDR).

Iako je AI u središtu modela Galaxy S24, ona ima ulogu u unapređivanju stvaranja sadržaja od serije Galaxy S10, koja je koristila AI modele, neuronske procesorske jedinice (NPU) i skupove podataka velikog obima. U poređenju s početnim mogućnostima, ProVisual Engine na S24 ima 112 AI modela – 28 puta više nego Galaxy S10 – i 13 puta veće NPU performanse za inteligentno iskustvo fotografisanja Galaxy uređajem kao nikada pre.

Pročitajte i:  Kome treba Barbie telefon?

Najbolji zum svaki put uz Quad Tele System

Poznato je kako udaljenost može da predstavlja problem kada želite da napravite nezaboravnu fotografiju. Uz raznovrsni Quad Tele System na modelu Galaxy S24 Ultra imate optički kvalitetan zum pri bilo kom uvećanju do 10x i ne treba da brinete koje sočivo ili režim rada da izaberete. Samo zumirajte i uhvatite trenutak!

Istraživanja pokazuju da među korisnicima postoji velika potražnja za većom fleksibilnošću uvećavanja u rasponu od 3x do 10x. Zato je osmišljen Quad Tele System koji omogućava optički kvalitetne fotografije sa uvećanjem od 2x, 3x, 5x, 10x i svakim korakom između, kako bi korisnici mogli da uživaju u najboljoj slici, bez obzira na to gde se njihov zum slajder zaustavi. Samsung koristi različite tehnike i tehnologije da bi ovo ostvario za svaki nivo uvećanja.

  • 2x i 10x – Za 2x sliku grupisanje piksela, posebno po četiri piksela, funkcioniše kombinovanjem četiri manja piksela u jedan veći. Ova tehnika omogućava da ProVisual Engine pretvori veliku 200 MP sliku u konvertovanu 50 MP sliku. Inteligentno iseca deo od 12 MP i daje detaljnu sliku sa 2x zumom na osnovu 1x slike visoke rezolucije. Slično tome, za optički kvalitet sa uvećanjem 10x 50 MP slika sa 5x zumom se smanjuje na 12 MP i tako nastaje slika sa 10x zumom sa bogatim i jasnim detaljima. Ovde superrezolucija na bazi AI poboljšava jasnoću pri stvaranju 10x slike. U svakom koraku pravljenja slike se koristi Multi Frame Processing (MFP) da bi se dobili oštri i precizni snimci.
  • 3x i 5x – Za 3x i 5x zum Galaxy S24 Ultra koristi specijalna optička sočiva. Zahvaljujući novom 50 MP senzoru koji je duplo veći nego na prethodnim modelima, omogućeno je mnogo više detalja sa 5x zumom, kao i pravljenje jasnijih slika u mraku, s manje šuma, uz 60 odsto veće piksele.
Pročitajte i:  Počela prodaja HONOR Magic6 Pro telefona u Srbiji

Unapređeni ISP – Za dobro zumiranje nije neophodno samo uvećanje. Potrebna je i jasnoća i tu unapređeni Image Signal Processing (ISP) modela Galaxy S24 stupa na scenu. Primenjen i na prednjoj i na zadnjoj kameri, ovaj unapređeni ISP analizira segmente slike da bi razumeo šta se dešava u sceni i potom primenio napredno uređivanje i podesio konkretne aspekte slike, kao što su oštrina, ten i smanjenje šuma, uz poboljšanje detalja. ISP na bazi hardvera se koristi za slike optičkog kvaliteta uz 2x, 3x i 5x zum. Ranije je AI ISP primenjivan samo na 30x zumu i više, ali sada poboljšava jasnoću digitalnog zuma na nivoima između 1x, 2x, 3x, 5x i svim drugim nivoima.

Samsung.rs

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *