BIZIT plus

Pet razloga da vaša poslovna rešenja budu u oblaku

Cloud računarstvo se aktivno koristi već dve decenije, a podaci pokazuju da njegova poslovna primena ima višestruke prednosti: efikasnost u radu, isplativost i jačanje konkurentske prednosti. Da ovaj tekst ne bi bio samo još jedna teorijska analiza, odmah u startu ćemo vam predstaviti i realne rezultate koje smo postigli za našeg dugogodišnjeg klijenta BetKing.

PCPress.rs Image

Kameleon Solutions tim je za ovu ogromnu nigerijsku iGaming kompaniju uspešno implementirao Salesforce CRM rešenja za prodaju i korisničku podršku – Sales Cloud i Service Cloud, a cela investicija se klijentu isplatila za samo deset meseci! Što se rezultata tiče, uspeli smo da spojimo sve korisničke podatke na jednom mestu, dvostruko smanjimo vreme koje je agentima korisničke podrške potrebno da reše neki upit ili reklamaciju, da spojimo sve kanale komunikacije pod jedan krov kako bi zaposleni lakše pratili upite s različitih kanala, da unapredimo internu komunikaciju između timova i odeljenja, kao i da uvedemo izveštavanje u realnom vremenu, čime smo olakšali rad zaposlenih, povećali njihovu efikasnost i olakšali im planiranje i donošenje važnih odluka.

Zašto uopšte postoje cloud rešenja?

S porastom količine digitalnih podataka u 21. veku, kompanijama je postajalo sve teže da kritične informacije i programe čuvaju na internim serverima i računarima. Uz pomoć cloud rešenja, korisnici pristupaju svim potrebnim datotekama i sistemima, s bilo koje lokacije i bilo kog pametnog uređaja putem Interneta. Na taj način, cloud rešenja omogućavaju zaposlenima da sve što je važno i potrebno za obavljanje posla bude smešteno na jednom mestu – a ne na pojedinačnim računarima. Većina ljudi i privatno svakodnevno koristi cloud rešenja i aplikacije (Google Drive, Instagram, Facebook…), a da toga nisu ni svesni. Sve ove platforme koriste se na isti način – tako što vi šaljete neke podatke na server smešten u oblaku, a onda server te podatke čuva kako biste vi kasnije mogli da im pristupite.

Prelazak na rešenja u oblaku predstavlja revoluciju u poslovnom svetu. Zamislite to rasterećenje – umesto da programe i aplikacije instalirate na pojedinačne računare zaposlenih, vi sad možete da pristupite jednoj, zajedničkoj datoteci koja je smeštena na oblak i dostupna s bilo koje lokacije

Kako su ove cloud aplikacije korisne svakom pojedincu koji ima pristup Internetu, možete tek da pretpostavite koliko su korisne u poslovnom okruženju u kome stotine ili hiljade zaposlenih svakodnevno sarađuje i deli neke bitne podatke. Kompanije danas u velikoj meri prepoznaju prednosti primene cloud rešenja i koriste ih kako bi povećali profit, poboljšali prodaju, rad zaposlenih u svim sektorima kompanije – i uštedeli vreme i novac.

Pročitajte i:  Ko je Watson i čime se on bavi

Prelazak na rešenja u oblaku predstavlja revoluciju u poslovnom svetu. Zamislite to rasterećenje – umesto da programe i aplikacije instalirate na pojedinačne računare zaposlenih, vi sad možete da pristupite jednoj, zajedničkoj datoteci koja je smeštena na oblak i dostupna s bilo koje lokacije. Još jedna velika prednost cloud rešenja, kao što je Salesforce, jeste sigurnost podataka. Kada podatke čuvate u ovom CRM rešenju koje je broj 1 u svetu, možete da budete sigurni da su informacije potpuno zaštić ene. Upravo to je razlog što neke od sigurnosno najkompleksnijih industrija, kao što su bankarstvo, finansijske tehnologije, zdravstvo i osiguravajuće kompanije, biraju upravo Salesforce.

Zašto bi sve kompanije trebalo da razmisle o prelasku na cloud poslovna rešenja?

 1. Smanjujete troškove, jer plaćate samo ono što zaista koristite
  CRM cloud rešenje se naplaćuje na osnovu broja korisnika, što znači da kompanija kupuje određeni broj licenci za svoje zaposlene. Cena licenci zavisi od toga koje funkcionalnosti ćete koristiti. Velika prednost je što možete sami da prilagođavate broj i vrste licenci u skladu s potrebama poslovanja. Recimo, ukoliko se vaš biznis razvije, lako možete dokupiti nove licence, a isto tako, ne morate da plaćate one funkcionalnosti koje nećete koristiti. Bitna odlika Salesforce rešenja je upravo to što se prilagođava svakoj industriji i veličini kompanije.
 2. Rešenje implementirate u kratkom roku i možete ga integrisati sa sistemima koje već koristite
  Pored troška licenci, postoji i trošak implementacije rešenja. Dobra vest je da je ova implementacija brža u odnosu na tradicionalne sisteme koji zahtevaju instalaciju i održavanje na računarima. Kad koristite rešenja u oblaku, nije vam potreban dodatni hardver, što dugoročno snižava IT troškove. Uz to, implementacija takođe podrazumeva i analizu stanja postojećeg sistema, kao i preporuke unapređenja za dalji rad, koje vrše iskusni Salesforce konsultanti u Kameleon Solutions timu. Ono što uvek posebno ističemo je da Salesforce Cloud rešenja mogu da se integrišu sa programima ili sistemima koje vaša kompanija već koristi. Takođe, ukoliko vam je potrebno neko posebno rešenje baš po meri vašeg poslovanja, Salesforce platforma je potpuno prilagodljiva i omogućava kreiranje aplikacija za sve industrije i jedinstvene potrebe organizacije.
 3. Radite s bilo kog mesta, potreban vam je samo Internet
  CRM cloud rešenja, kao što je Salesforce, omogućavaju da svaki korisnik ima sve kritične informacije ispred sebe, u svakom trenutku. Tako, na primer, vaš prodajni tim koji se nalazi na terenu može da pristupi bazi, pronađe podatke koji su mu potrebni ili ih ažurira. Istovremeno, kolege iz nekog drugog odeljenja mogu da vide te ažurirane podatke. Onog trenutka kad se novi podaci unesu u sistem, oni postaju dostupni svima kojima su potrebni, bilo da su to menadžeri timova, kolege iz drugih odeljenja, radnici u maloprodaji, serviseri ili bilo ko drugi koga vi odaberete i date mu pristup. Ovo znatno olakšava analitiku, kvalitet saradnje među timovima i doprinosi boljem planiranju narednih koraka.
 4. Štitite sve poverljive podatke
  Znamo da su bezbednost i sigurnost podataka jedan od najvažnijih uslova za odabir poslovnih rešenja i znamo da su kompanije ponekad skeptične kada su u pitanju rešenja u oblaku. Ipak, realnost je da su današnja cloud rešenja, kao što je Salesforce, verovatno jedno od najbezbednijih mesta za čuvanje podataka vaše kompanije, jer poseduje znatno viši nivo zaštite od standardnih kompanijskih internih rešenja i sistema. Uz to, Salesforce kontinuirano radi na istraživanju novih načina da se podaci zaštite. Zato je ova kompanija na poslednjoj održanoj Dreamforce konferenciji 2023. godine u San Francisku predstavila najnovija dostignuća u domenu sigurnosti sa naglaskom
  na Trust Layer. U pitanju je novi sistem za čuvanje poverljivih podataka, dizajniran tako da odgovori na sigurnosne zahteve čak i najvećih korporacija.
 5. Sigurni ste čak i u slučaju nesreća i kvarova
  Kada govorimo o bezbednosti podataka, kompanije se najčešće plaše da će neko te podatke ukrasti. Međutim, postoji još jedna velika opasnost, a to je gubljenje ili brisanje podataka. Nažalost, koliko god se kompanije trude da vode računa o svakom aspektu bezbednosti, realnost je da se mogu desiti nesreće koje su van vaše kontrole, kao što su nestanci struje, prirodne katastrofe ili kvar hardvera na kome kompanija čuva podatke. Dodatno, kada podatke čuvate samo na kompanijskom serveru ili privatnim računarima, može doći do virusne infekcije softvera, proste greške korisnika (slučajno brisanje podataka) ili čak gubljenja opreme, laptop računara, hard-diskova i slično. Sve su to mane lokalnog čuvanja podataka. Kada koristite cloud rešenja, vi smanjujete rizik da podatke trajno izgubite. Svi podaci koje ste postavili u oblak ostaju tamo sačuvani i možete im pristupiti ili ih preuzeti s bilo kog pametnog uređaja.

Salesforce Cloud rešenja mogu da se integrišu sa programima ili sistemima koje vaša kompanija već koristi. Takođe, ukoliko vam je potrebno neko posebno rešenje baš po meri vašeg poslovanja, Salesforce platforma je potpuno prilagodljiva i omogućava kreiranje aplikacija za sve industrije i jedinstvene potrebe organizacije.

PCPress.rs Image

Sa centralom u Beogradu i kancelarijama u Zagrebu (Hrvatska), Skoplju (S. Makedonija), Lagosu (Nigerija) i Amanu (Jordan), kompanija Kameleon Solutions sarađuje s klijentima iz celog sveta, s posebnim fokusom na tržišta EMEA, SAD i Kanade. Jedan smo od najnagrađivanijih Salesforce partnera za implementaciju u Jadranskom regionu, a uz to smo partneri za CEE region, Podsaharsku Afriku, Maltu i Bliski istok.

Pročitajte i:  MELANY SOFTWARE inovira upravljanje preduzećem: Inovacija kroz integraciju

Pročitajte još i:

kameleonsolutions.com

Autor: Una Kostandinović, marketing menadžer, Kameleon Solutions

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *