Top50 2023

Samsung Galaxy Upcycling donosi novi život starim telefonima

Samsung je najavio Galaxy Upcycling program još pre nekoliko godina, ali od tada nismo čuli skoro ništa o njemu sve do ovogodišnjeg CES-a, koji se održao u januaru. Danas je kompanija objavila da Upcycling at Home zvanično prelazi u beta fazu i da je dostupan korisnicima u SAD-u, Koreji i Velikoj Britaniji.

galaxy upcycling

U pitanju je prilično zanimljiva inicijativa, koja donosi novi život starim telefonima. To je korisna ideja, naročito u svetu gde se korisnici ohrabruju da menjaju svoje telefone na svake dve ili tri godine i predstavlja jedan potpuno novi pogled na uređaje koji bi inače najverovatnije završili u dnu neke fioke.

Potpredsednik Samsung-a, Sung-Koo Kim naveo je da su u kompaniji razmišljali kako da se ponovo iskoriste postojeći telefoni, koji su zbog zastarelosti možda izgubili svoju prvobitnu funkciju. Ideja je bila da se oni na jedan potpuno drugačiji način uključe u svakodnevni život korisnika, a kroz Galaxy Upcycling at Home, to će im biti i omogućeno. Konkretno, stari Galaxy telefoni se kroz ovaj program pretvaraju u pametne kućne uređaje, kao što je recimo baby monitor.

Pročitajte i:  Samsung prodaje akcije

Da bi stari telefon to postao, potrebno je da se pristupi SmartThings Labs opciji u Samsung-ovoj SmartThings aplikaciji. Kada je ova opcija uključena, telefon ili tablet će aktivirati alarm kada recimo zaplače dete, ili kada zalaje pas, pri čemu će kao deo alarma biti poslat i audio snimak. Druga opcija koja je u planu je upotreba ugrađenih senzora u uređajima, za aktiviranje svetla, kada u sobi postane suviše mračno. Ovaj servis će optimizovati upotrebu baterije pa će moći da funkcioniše duži vremenski period bez dopunjavanja telefona.

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,