Samsung Galaxy Watch bi mogao doći sa mikroLED ekranom 2024. godine

Samsung je izrastao u najvećeg dobavljača OLED ekrana za pametne satove i pametne telefone, uključujući i Apple proizvode.

PCPress.rs Image

Pošto je ovo nova tehnologija, možda neće biti dostupna u ovogodišnjoj ponudi

Međutim, nedavno su se pojavile vesti da će Apple svoje satove opremiti sopstvenim mikroLED ekranima. Ovo je, možda, podstaklo Samsung da otkrije da će takođe opremiti svoje pametne satove mikroLED ekranima do 2024.

Veruje se da je Samsung već osnovao ceo tim 2022. godine kako bi proizvodio i koristio mikroLED ekrane za svoje predstojeće pametne satove. Južnokorejski tehnološki gigant već prodaje vrhunske televizore koji su opremljeni mikroLED ekranima, što znači da im ne bi bilo teško da naprave pametne satove koristeći istu tehnologiju (a istovremeno obezbeđuju komercijalnu održivost). Mnogi ljudi koji su upoznati sa ovom materijom izjavili su da brend cilja na kraj ove godine da završi proizvodnju.

Čak i ako brend stigne do ciljanog roka, verovatno je da će proces isporuke i prodaje početi tek 2024. To znači da ovogodišnji Samsung Galaxy satovi neće imati microLED ekran. U stvari, može biti slučaj da su ovogodišnji pametni satovi već razvijeni i finalizovani što se tiče dizajna i specifikacija. Ovo može biti nastojanje kompanije Samsung da osigura da ostane na vrhu tržišta proizvodnje ekrana, posebno nakon što je Apple najavio svoje namere da kreira slične ekrane.

Pročitajte i:  Apple Podcasts će automatski kreirati transkripcije u iOS-u 17.4

Izvor: Digit.in

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,