Samsung Galaxy Z Fold 6 biće tanji i lakši od Fold 5 telefona

Samsung-ov preklopni telefon Galaxy Z Fold 6 očekuje se tokom leta, a sada su se pojavile prve (nezvanične) informacije o njemu. Tokom prethodnih godina, kompanija je pravila mala poboljšanja na ovom modelu telefona. Za više od toga nije bilo razloga – Samsung je bio jedini ozbiljan proizvođač na tom polju.

PCPress.rs Image

Sada, kada je konkurencija postala ozbiljnija, Samsung je morao da mnogo ozbiljnije pristupi razvoju Z Fold 6 modela. Prema informacijama koje su procurele u javnost, ovaj model će biti tanji i lakši od svojih prethodnika. Kako je navedeno, njegova težina biće 239 g, što je za 14 grama manje od Z Fold 5. Time će se Z Fold 6 izjednačiti sa težinom OnePlus Open modela, koji je znatno prijatniji za nošenje.

Kada su dimenzije u pitanju, Z Fold 6 će biti debeo 5.6 mm, dok je debljina Z Fold 5 modela 6.1 mm (kada je telefon otvoren). U preklopljenom stanju, debljina će biti 12.1 mm, što je znatno manje od 13.4 mm kod prethodnog modela. Eksterni ekran će biti nešto veći, sa odnosom stranica 22:9, što je zgodnije za upotrebu u odnosu na 23.1:9 odnos stranica kod Z Fold 5 modela.

Pročitajte i:  Samsung zvanično započinje olimpijsku i paraolimpijsku kampanju u konačnom odbrojavanju do Pariza 2024.

Pominje se i informacija da bi Z Fold 6 mogao da dobije S Pen slot, kao i da će baterija biti većeg kapaciteta.

Ipak, za potvrdu svih ovih informacija moraćemo da sačekamo još neko vreme – Samsung Unpacked event, za koji se pominje da bi mogao da bude održan tokom jula.

Izvor: ExtremeTech

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *