BIZIT plus

Samsung i Microsoft: Zeleni tehnološki sporazum

Samsung-Microsoft 1Potpredsednik i generalni direktor Samsunga, Yoon-Woo Lee, i generalni direktor Microsofta, Steve Ballmer, najavili su saradnju vezanu za efikasnu uštedu energije na polju računarstva. Cilj dve kompanije je podsticanje korisnika računara da kupuju modele koji su ekološki prihvatljiviji, a Samsung očekuje postizanje značajne uštede energije kada se udruže Microsoftov Windows 7 operativni sistem i Samsungov DDR3 DRAM napravljen 40 nanometarskim procesom.

Očekuje se da će Green IT saradnja svetskog lidera u proizvodnji memorije i svetskog lidera u proizvodnji softvera doprineti oživljavanju IT tržišta koje je zamrlo usled ekonomske krize. Početkom septembra Samsung je započeo globalnu marketinšku kampanju “Manje energije, više brzine” fokusiranu na energetski efikasnom DDR3 memorijskom modulu od 2 GB, izrađenom 40 nm procesom.

S druge strane, Microsoft je najavio značajno smanjenje u potrošnji energije pomoću nove power management funkcije na nedavno lansiranom Windows 7 operativnom sistemu. “Windows 7 je dizajniran kao ekološki prihvatljiviji i energetski efikasniji operativni sistem, što se ogleda u njegovom upravljanju memorijom i prebacivanju u lower power mode”, rekao je Kim James Woo, regionalni menadžer Microsofta za Koreju. On je istakao da će korisnici uživati u prednostima kombinacije Windowsa 7 i DDR3 memorije.

Pročitajte i:  Activision QA - najveći američki sindikat u svetu video igara 

U narednim mesecima, dok bude pratio efekte ove i drugih saradnji na polju zelenih tehnologija, Samsung će nastaviti da istražuje potencijal ostalih oblasti globalne saradnje sa Microsoftom.

Facebook komentari: