BIZIT plus

Samsung isporučio milion Galaxy S10 5G telefona u Južnoj Koreji

Samsung je definitivno dominantan na južnokorejskom tržištu 5G telefona. Najnoviji izveštaji govore da je ovaj gigant na matičnom tržištu isporučio milion Galaxy S10 5G telefona tokom prvih 80 dana dostupnosti samog uređaja.

PCPress.rs Image

Ukoliko podelimo ukupan broj prodatih telefona sa brojem dana dostupnosti, dobijamo da je svakoga dana prodato oko 12.500 Galaxy S10 5G telefona. Da podsetimo, 5G verzija se razlikuje od regularne verzije, pre svega po još boljoj kameri, većim dimenzijama, kao i prisustvu baterije još većeg kapaciteta.

Drugi na listi 5G uređaja je LG, odnosno njegov V50 ThinQ 5G. LG je uspeo da proda 280.000 ovih telefona od 10. maja, kada je uređaj postao dostupan. Iako se radi o sasvim respektabilnoj cifri, jasno je da je Samsung daleko ispred po broju prodatih primeraka. Zanimljivo je da se ovi podaci odnose samo na Južnu Koreju, što znači da je prihvatanje 5G standarda već uzelo priličnog maha, za razliku od “nekih” zemalja gde se protestvuje aktivno protiv ove tehnologije i šire glasine nalik na famozni “Haarp.”

Pročitajte i:  Samsung bi mogao prvi da napravi NAND od 1000 nivoa

5G mreža je već implementirana u Južnoj Koreji. No, sam telefon se može nabaviti i van nje. Konkretno, Galaxy S10 5G je dostupan u Velikoj Britaniji kod EE i Vodafone operatora, ali i u Sjedinjenim Američkim Državama kod operatora Verizon i Sprint.

Izvor: GSMArena

Facebook komentari: