Samsung najavio prodaju MicroLED televizora od 110 inča

Tokom nekoliko prethodnih godina, Samsung je pokazao svoju viziju modularnih televizora, The Wall, koji koriste MicroLED tehnologiju. Ta tehnologija ima mnogo sličnosti sa OLED tehnologijom, uz dosta unapređenja, i verovatno će biti sledeći veliki korak u razvoju budućih televizora. Sada je ta tehnologija “spakovana” u tradicionalniji oblik – u obliku MicroLED TV-a dijagonale 110 inča, koji će se u prodaji pojaviti u prvom kvartalu 2021. godine.

PCPress.rs Image

Osim nove tehnologije, jedna od najvažnijih specifikacija ovog televizora je što ekran obuhvata 99.99 procenata prednje strane. Drugim rečima, ovo je televizor bez okvira. Pored toga, TV ima ugrađen Majestic Sound Sistem koji obezbeđuje 5.1 zvuk bez eksternih zvučnika.

Televizor koristi mikrometarske LE diode, koje proizvode svetlo i boje iz sopstvene strukture (i nemaju pozadinsko osvetljenje). One obezbeđuju 100 procenata DCI i Adobe RGB kolornog gamuta i veoma precizno prikazuju boje. Prednost u odnosu na OLED je što MicroLED ima duži vek trajanja (100.000 sati). Televizor poseduje HDMI 2.1 konektore, pa je na njemu moguće igranje u 4K rezoluciji, 120 Hz, što će na tako velikom ekranu doneti potpuno novo igračko iskustvo. Pominje se TV Multi View funkcija, koja donosi mogućnost istovremenog prikaza video snimaka iz četiri različita izvora (čak i sa četiri različita HDMI ulaza).

Pročitajte i:  Pranje veša uz pomoć veštačke inteligencije i uštedu električne energije

Cena ovog televizora još uvek nije poznata – sigurno je samo da neće biti jeftin.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,