BIZIT plus

Samsung odgodio lansiranje savitljivog telefona

Vodeći proizvođač pametnih telefona na svetu Samsung odložio je lansiranje sklopivog pametnog telefona Galaxy Fold, nakon što su se američki novinari žalili na probleme sa ekranima.

PCPress.rs Image
Problematični savitljivi ekrani odgodili lansiranje Samsung-ovog Galaxy Fold-a

„Korisnici su nas obavestili da telefon treba poboljšati. Kako bismo proučili te primedbe i izveli precizna testiranja, odlučili smo da odložimo puštanje u prodaju Galaxy Folda“, navela je južnokorejska kompanija u saopštenju u kojem nije navela novi datum lansiranja ovog modela. Naime, ovaj mobilni je trebao da bude pušten u prodaju u petak, 26. aprila u Americi, a u Evropi 3. maja. Najavljena cena ovog mobilnog telefona u Americi bi iznosila oko 2000 dolara, dok će u Evropi ovaj model koštati oko 2000 evra, kao što je pisao pcpress.rs.

Novi mobilni telefon je trebao da donese revolucionarnu promenu – površina njegovog sklopivog ekrana udvostručuje se kada se otvori. Međutim, tehnološki novinari koji su dobili test primerke prijavili su niz problema s novim ekranom, od čudnih izbočina i treperenja, pa do vidljivih pukotina.

Izvor: BBC

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Stižu Samsung prstenovi