BIZIT plus

Samsung odustao od prebacivanja svojih Android telefona na Bing

Spor oko ugovora između Samsunga i Google završio se u korist Google.

PCPress.rs Image

Samsung je odustao od ideje da pređe na Bing nakon nekoliko nedelja premišljanja. Prema izveštaju koji je objavio New York Times Samsung je razmatrao da na svoje Andorid telefone uvede Bing a da izbaci Google. Mesec dana kasnije objavljeno je da Samsung nije trajno zatvorio vrata Bingu i da će ga razmatrati kao svoju buduću opciju.

Vest o prelasku na Bing, javila se u sred pregovora između Samsunga i Google o novom ugovoru. Pa se nagađa da je navedena vest bila samo taktika. Google plaća ogromne sume proizvođačima telefona kako bi se Google pretraga podrazumevala na njihovim uređajima. Microsoftov Bing je godinama bio predmet šala ali pojava ChatGPT i AI ga je odjednom učinila zanimljivim. Google je zaista bio u šoku nakon izjave Samsunga. U slučaju da je Samsung prelomio i odlučio se za Bing nagađa se da bi to učinile i brojne druge kompanije.

Apple je zabranio svojim službenicima upotrebu ChatGPT a verovatno će savetovati i svoje korisnike da ne  koriste navedenu aplikaciju. Jasno je da se Bing neće naći na iPhone.

Pročitajte i:  Stižu Samsung prstenovi

Samsung godinama pokušava da pronađe alternative kada je Google u pitanju. Ali na svaku njihovu najavu o promeni pretraživača ili prodavnice Google doda malo više novca i ugasi požar.

Izvor: arstechinca.com

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,