Sve što znamo o novom Motorola razr preklopnom telefonu

Najnovije glasine otkrivaju nam još više detalja u vezi sa predstojećim Motorola premijum smartfonom na preklop. Glasine već neko vreme upućuju na to da bi Motorola uskoro mogla da predstavi novu generaciju svog legendarnog telefona na preklop koji će biti nazvan Motorola razr 40 ultra.

U pitanju će svakako biti izuzetno uzbudljiv telefon koji će na tržište telefona na preklop doneti određene novitete koje do sada nismo imali priliku da vidimo kod konkurencije.

Dizajn i displej

Razr 40 ultra prati dizajnerski jezik koji je Motorola postavila prvim modelom predstavljenim 2019. godine.

Međutim, ono što bi ovaj telefon trebalo da izdvoji jeste veliki spoljni pOLED ekran koji je znatno veći od svega što je do sada u ponudi i očekuje se da će njegova dijagonala biti preko 3.26 inča. Sudeći po najavljenim dimenzijama, to bi značilo da ekran pokriva gotovo celu prednju stranu telefona.

Veće dimenzije spoljnog ekrana trebalo bi da korisnicima omoguće dodatnu funkcionalnost kada su u pitanju aplikacije, odgovaranje na poruke i pisanje mejlova kada je telefon preklopljen. Drugim rečima, veliki spoljni ekran eliminisaće potrebu za konstantnim otvaranjem telefona kako bi korisnici odgovorili na poruku, pogledali notifikaciju ili otkucali neku belešku.

Pročitajte i:  Motorola sada poseduje Silent Sentinel kompaniju specijalizovanu za kamere za velike udaljenosti

Pojedini dojavljivači veruju da će na spoljnom ekranu biti moguće korišćenje i velikog broja aplikacija u njihovoj punoj funkcionalnosti, a ne sa ograničenim mogućnostima kao što je to sada slučaj na velikom broju telefona na preklop.

Glavni displej imaće dijagonalu 6.9 inča, i u pitanju bi trebalo da bude FHD+ pOLED panel rezolucije 1.080×2.640p sa osvežavanjem od 120Hz.

Performanse

Sve glasine koje smo do sada imali priliku da vidimo upućuju na osmojezgarni procesor brzine 3.2Ghz. U pitanju će najverovatnije biti Snapdragon 8 Plus Gen 1 uparen sa 12GB radne i 512GB interne memorije.

PCPress.rs Image

Kada su kamere u pitanju, možemo da očekujemo 32MP glavnu kameru, kao i 12MP selfi senzor.

Motorola razr 40 ultra trebalo bi da ima i bateriju kapaciteta 3.800mAh, kao i podršku za Nano-SIM i eSIM.

Cena i datum otkrivanja

Motorola je potvrdila da će razr 40 ultra biti predstavljen na posebnom događaju 1. juna, dok bi cena ovog modela mogla da iznosi oko 1.066 dolara.

Ako se glasine obistine, Motorola razr 40 ultra bi trebalo da bude izuzetno elegantan i tanak telefon na preklop sa specifikacijama koje bez problema mogu da pariraju najmoćnijim smartfonima koji se trenutno nalaze u ponudi.

Facebook komentari: