N Central domination

Samsung počeo da proizvodi Flash Storage od 512GB za mobilne uređaje

Kompanija Samsung počinje proizvodnju prvog ugrađenog, univerzalnog Flash Storage (eUFS) rešenja od 512 gigabajta (GB) za mobilne uređaje nove generacije. Upotrebom Samsung-ovih 64-slojnih 512-gigabitnih (Gb) V-NAND čipova, novi 512GB eUFS paket pruža veliki kapacitet skladištenja, te bolje performanse za pametne telefone i tablete.

PCPress.rs Image

Samsung-ov novi 512GB UFS, koji se sastoji od osam 64-slojnih 512Gb V-NAND čipova i kontrolnog čipa, koji su zajedno uklopljeni, udvostručuje gustinu prethodnog 48-slojnog 256GB eUFS-a koji se temelji na V-NAND-u, a u istoj količini prostora kao i paket od 256GB. Povećani kapacitet skladištenja eUFS-a omogućiće znatno šire iskustvo korišćenja pametnih telefona. Na primer, novi visoki kapacitet eUFS pruža mogućnost pametnom telefonu da uskladišti oko 130 4K Ultra HD (3840×2160) video zapisa u trajanju od 10 minuta, što je desetostruko više u odnosu na 64GB eUFS koji može da skladišti do 13 video zapisa iste veličine.

Da bi se pojačale performanse i energetski učinak novog 512GB eUFS-a, Samsung je predstavio novi skup tehnologija. Napredno 64-slojno strujno kolo od 512Gb V-NAND i nova tehnologija upravljanja energijom u kontroloru od 512GB eUFS smanjuju potrošnju energije, što je posebno važno, jer novo 512GB eUFS rešenje sadrži dvostruko više ćelija u poređenju sa 256GB eUFS. Osim toga, kontrolni čip 512GB eUFS-a ubrzava proces mapiranja prilikom pretvaranja logičkih blok adresa u adrese fizičkih blokova.

Pročitajte i:  Treba vam pomoć pri pranju veša? QuickDrive tehnologija skraćuje vreme pranja za 50%

Samsung-ov 512GB eUFS ima i snažne performanse za čitanje i pisanje, a sa svojim sekvencijalnim čitanjima i zapisima koji dosežu do 860 megabajta u sekundi (MB/s) i 255 MB/s, ugrađena memorija od 512GB omogućuje prenos video zapisa od 5GB koji je ekvivalent Full HD na SSD za otprilike šest sekundi, više od osam puta brže nego tipična microSD kartica.

PCPress.rs Image

Za slučajne operacije, novi eUFS može da čita 42.000 IOPS i napiše 40.000 IOPS. Na temelju eUFS-ovih brzih slučajnih zapisa, koji su oko 400 puta brži od 100 IOPS brzine konvencionalne microSD kartice, mobilni korisnici mogu da uživaju u savršenim multimedijalnim iskustvima kao što su kontinuirano fotografisanje u visokoj rezoluciji, kao i traženje datoteka i preuzimanje video zapisa u dualnom – app načinu gledanja.

Samsung u budućnosti namerava da poveća obim proizvodnje svojih 64-slojnih 512Gb V-NAND čipova, uz proširenje 256Gb V-NAND proizvodnje. To bi trebalo da zadovolji povećanu potražnju za naprednom ugrađenom mobilnom memorijom, kao i za vrhunskim SSD i prenosnim memorijskim karticama visoke gustine i performansi.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,