Data centri 2024

Samsung pokreće program samopopravke za Galaxy Z Fold 5 i Z Flip 5

Korisnici Samsunga će imati pristup originalnim delovima uređaja, alatima za popravku i intuitivnim vizualnim vodičima za popravku korak po korak.

PCPress.rs Image

Korisnicima omogućena popravka Galaxy uređaja bez plaćanja profesionalca

Samsung će prvi put dodati uređaje Galaxy Z Flip 5 i Galaxy Z Fold 5 u svoj program samopopravke. Saradnja Samsunga sa iFixit sada podržava čitavu flagship seriju Galaxy S23 i linije preklopivih uređaja kao deo programa popravke. Ranije su bili uključeni samo uređaji Galaxy S20, Galaxy S21 i Galaxy Tab S7. Preklopni Galaxy uređaji još uvek nisu navedeni na stranici iFixit-a.

Prošle godine, Samsung je najavio partnerstvo sa iFixit-om, vodećom online destinacijom za popravku tehnoloških uređaja, kako bi omogućio korisnicima popravku Galaxy uređaja bez plaćanja profesionalca. Galaxy S20 i S21 pametni telefoni, kao i Galaxy Tab S7+, bili su prvi uređaji koji su dobili podršku.

“U Samsungu stvaramo više načina kako bi potrošači produžili vek trajanja naših proizvoda uz vrhunska iskustva za negu,” rekao je Ramon Gregory, viši potpredsednik za korisničku podršku u Samsung Electronics America. “Dostupnost samopopravke pružiće našim potrošačima praktičnost i više opcija za održiva rešenja.”

Pročitajte i:  Veštačka inteligencija u fokusu: promovisana nova linija inovativnih kućnih aparata, televizora i pametnih zvučnika kompanije Samsung

Potrošači Samsunga će imati pristup originalnim delovima uređaja, alatima za popravku i intuitivnim vizualnim vodičima za popravku. Samsung sarađuje sa iFixit-om, vodećom online zajednicom za popravku, na ovom programu. Vlasnici uređaja moći će da zamene ekranske sklopove, zadnje staklo i priključke za punjenje, a korišćene delove vratiti Samsungu radi odgovornog recikliranja.

Program samopopravke dobio je zamah nakon što je vlada SAD-a omogućila legalno samostalno popravljanje uređaja ili biranje servisa za popravku prema pravu na popravku. Apple je postao prvi brend koji je svojim kupcima omogućio popravku proizvoda poput iPhonea i Mac-a van mreže kompanije, bez brige o garanciji proizvoda.

Samsung je takođe najavio da će više evropskih potrošača imati pristup setovima za samopopravku kako se program širi na Dansku, Grčku, Mađarsku i Portugal.

Izvor: Techlusive

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,