Samsung predstavio 4K i 8K televizore sa brzinom osvežavanja od 144Hz

Nove serije Samsung televizora obećavaju veću nadogradnje kvaliteta plus nekoliko novih pogodnosti.

PCPress.rs Image

Za početak, glavni Neo QLED modeli sada uključuju ono za šta Samsung kaže da su prvi 4K i 8K modeli koji donose osvežavanje od 144Hz umesto uobičajenih 120Hz.

Televizori obećavaju poboljšanje kvaliteta slike bez obzira na izvor. Svi 8K i 4K Neo QLED modeli su skočili sa 12-bitnog pozadinskog osvetljenja na 14-bitno, pružajući precizniju osvetljenost.

Takođe se mogu pohvaliti novom funkcijom prilagodljive kontrole svetla koja teoretski poboljšava kvalitet mini-LED modela, a pojačivač dubine objekata vođen veštačkom inteligencijom može pomoći u razlikovanju glavnog subjekta slike od pozadine.

Softver takođe igra važnu ulogu. Svi Samsung televizori iz 2022.godine imaju novi početni ekran koji pomaže u prikupljanju streaming sadržaja i nudi ambijentalni prikaz kada je u stanju mirovanja.

Gaming Hub može direktno da pokrene igre zasnovane na konzoli i oblaku, dok će nova traka za igre pomoći prilagođavanju i relevantnim podešavanjima slike.

Watch Together je režim u stilu SharePlay koji omogućava da razgovarate sa udaljenim prijateljima dok gledate streaming emisije. A pošto je ovo 2022.godina čak možete da kupujete i prikazujete NFT-ove.

MicroLED linija

Ostali modeli imaju svoj deo nadogradnje. Samsung-ova MicroLED linija sada nema okvir, tako da bi se džinovski luksuzni televizor trebalo lakše i neprimetnije uklopiti u određenu sredinu. Oni takođe reklamiraju 10 odsto širi raspon boja, a možete kupiti ‘mali’ unapred konfigurisani model od 89 inča ako vam varijante od 99 i 110 inča ne odgovaraju.

Pročitajte i:  Umorni ste od virenja drugih u vaše lične podatke? Evo kako da to sprečite

PCPress.rs Image

The Frame

Takođe, novi modeli kao što su The Frame sada imaju više mat displej nalik platnu i novi interfejs.

Kao što je često slučaj, Samsung nije obezbedio dostupnost i raspon cena.

Međutim, model The Frame će biti dostupan u veličinama između 32 i 85 inča, a može se pretpostaviti da će i 8K ekrani i MicroLED modeli imati visoke premije.

PCPress.rs Image

Prerano je reći da li će se Samsung takmičiti sa konkurentskim modelima poput LG-a, Sony-a i drugih brendova. Uz to, očigledno je da Samsung još uvek ne žuri da prihvati OLED televizore i da se suprotstavi svojim najpoznatijim izazivačima.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,