Samsung predstavio Galaxy Note 10 i Note 10 Plus

Kompanija Samsung Electronics predstavila je sinoć, 07. avgusta, na događaju u Njujorku, Galaxy Note10, novu liniju premijum pametnih telefona inspirisan generacijom koja u svom radu spaja posao i privatni život. Po prvi put, Galaxy Note10 dolazi u dve veličine, kako bi korisnici mogli da izaberu onu koja im najviše odgovara. Galaxy Note10 dolazi uz S Pen olovku i Cinematic Infinity FHD 2280×1080 (401ppi) displej od 6,3 inča, dok Galaxy Note10+ dolazi sa najvećim Note Cinematic Infinity Quad HD+ 3040×1440 (498ppi) displejem do sada od 6,8 inča.

PCPress.rs Image

 

Cinematic Infinity displej ide od ivice do ivice, i gotovo da nema okvir, dok je otvor za prednju kameru na displeju minijaturan i centriran na sredini gornje ivice uređaja. Galaxy Note10 ima Dynamic AMOLED displej koji sa HDR10+ sertifikatom i dinamičkim preslikavanjem tonova, čini da fotografije i video materijali budu svetliji nego na prethodnim Note uređajima i sadrže širok spektar boja. Eye Comfort displej smanjuje količinu plavog svetla bez uticaja na kvalitet boja što omogućava prijatnije iskustvo gledanja. Uređaj dolazi sa redizajniranom S Pen olovkom, te sada korisnici mogu da hvataju beleške i automatski konvertuju svoj rukopis u digitalni tekst uz pomoć Samsung Notes aplikacije, kao i da ga eksportuju u čitav niz formata, uključujući Microsoft Word. Moguće je i prilagoditi beleške, umanjiti ih, uvećati ili promeniti boju teksta.

Pročitajte i:  Apple dodaje upozorenja za iPhone  

Galaxy Note10 se oslanja na Bluetooth S Pen olovku koja troši malo energije. Ova olovka sada ima Air actions dodatak, koji vam omogućava da određenim funkcijama uređaja upravljate pokretom. Otvaranjem Air actions SDK, programeri mogu da kreiraju prilagođene komande koje korisnicima daju mogućnost da igraju video igre ili koriste svoje omiljene aplikacije uz pokrete S Pen olovkom. Note10 integriše vezu sa Windows-om direktno u Quick Panel aplikaciji. Sa jednim klikom, korisnici mogu da se povežu sa svojim Windows 10 računarom, gde mogu da vide notifikacije, šalju i primaju poruke i pregledaju fotografije bez gledanja u telefon.

PCPress.rs Image

Galaxy Note10 dolazi sa tri zadnje kamere: ultra široka 16 MP, širokougaona 12MP i telefoto 12MP, dok je napred kamera od 10 MP. Kod Galaxy Note 10 Plus modela pozadi imamo četiri kamere: ultra široka 16 MP, širokougaona 12 MP, telefoto 12 MP i DepthVision kamera VGA, dok napred takođe ima kameru od 10 MP. Što se tiče procesora tu je 7 nm 64-bit Octa-core procesor (Max. 2.7 GHz + 2.4 GHz + 1.9 GHz), dok oba uređaja dolaze sa Android 9.0 (Pie) verzijom operativnog sistema. Note 10 dolazi sa 256 GB internog prostora za skladištenje, i 8 GB ili 12 GB RAM-a u zavisnosti da li je LTE ili 5G model. Note 10 Plus dolazi sa 12 GB RAM-a i 256 GB internog prostora za skladištenje.

Pročitajte i:  Prvi Galaxy Watch FE omogućava pristup naprednom praćenju zdravlja za još više korisnika

Noćni režim, sada dostupan na prednjoj kameri, omogućava korisnicima da snimaju selfije bez obzira na manjak svetlosti. Note korisnici koriste svoje mobilne telefone za gotovo sve – ne samo za svakodnevne stvari, već i za velike projekte: upravljanje poslovima, montiranje videa za društvene mreže, kreiranje lepih ilustracija uz pomoć S Pen olovke. Kako se navodi u saopštenju, Galaxy Note 10 poseduje bateriju kapaciteta 3.500 mAh dok Note 10 Plus ima bertiju kapaciteta 4.300 mAh. Sa samo 30 minuta punjenja, baterija Galaxy Note10+ uređaja može da traje ceo dan uz mogućnost punjenja do 45W, međutim punjač od 45W se kupuje odvojeno, navodi se u saopštenju. Wireless PowerShare opcija dolazi na Note uređaje, te uz pomoć Galaxy Note10 modela korisnici mogu bežično da pune svoj Galaxy Watch, Galaxy Buds ili druge QI sertifikovane uređaje.

PCPress.rs Image

Uređaj poseduje Vapor Chamber, najtanji sistemu hlađenja na svetu, koji pruža optimalne performanse tokom igranja igara, ne narušavajući kompaktan i elegantan dizajn uređaja, navodi se u saopštenju. Uz pomoć Game Booster-a zasnovanog na veštačkoj inteligenciji, Galaxy Note10 optimizuje performanse i potrošnju energije u zavisnosti od igre. Sa PlayGalaxy Link P2P streaming servisom, korisnici mogu da nastave tamo gde su stali u bilo kojoj PC igri, uz mogućnost da kasnije nastave igru u pokretu.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy Z Fold 6 biće tanji i lakši od Fold 5 telefona

Galaxy Note10 biće dostupan u aura sjajnoj, aura pink i aura crnoj boji dok će Galaxy Note10+ biti dostupan u aura sjajnoj, aura beloj i aura crnoj boji od 23. avgusta.

Facebook komentari: