Samsung predstavio IOT viziju na sajmu IFA

Samsung je danas (3. septembra) na sajmu IFA predstavio svoju viziju Interneta stvari (IoT), niz novih, povezivih uređaja i IoT usluga. Strategija Interneta stvari kompanije Samsung temelji se na načelima otvorenosti, saradnje među industrijama, i što je najvažnije, na pristupu u kom se čovek stavlja u središte tog ekosastava.IFA Samsung IoT pcpress

 

Za Samsung, sajam IFA 2015 je događaj koji je posvećen Internetu stvari. Potpuno smo uvereni da će tehnologije Interneta stvari uneti revoluciju u oblast potrošačke elektronike, a ovaj sajam nam je prilika da vam pokažemo koliko smo daleko došli u tome u samo jednoj godini dana“, rekao je dr W.P. Hong, direktor marketinga Samsung Electronics i dodao. „Svake godine Samsung proda više od 300 miliona proizvoda u Evropi. Danas, naše proizvode koristi više od 85 miliona Evropljana u kući, ali sve više i na poslovima kojima se bave. Zato ni jedna druga organizacija u svetu nije bolje pozicionirana da pokrene industrijsku revoluciju koja neće biti toliko pokretana tehnologijama koliko ljudskim očekivanjima. Naša vizija Interneta stvari sažeta je u sloganu „In Sync With Life’, that’s an IoT for you“.

Pročitajte i:  Na MWC 2024, budućnost tehnologije ekrana je jasna (i savitljiva)

Samsung SmartThings je predstavio novu liniju još snažnijih i jednostavnijih uređaja za korišćenje IoT. Alex Hawkinson, osnivač i direktor SmartThings je rekao da ukoliko revolucija Interneta stvari želi uspeti, IoT uređaji mogu biti izuzetno jednostavni za korišćenje i prilagodljivi potrebama korisnika koji im mogu pristupiti u trenucima kada nisu kod kuće.

Novi Samsung SmartThings Hub, senzori i ažurirana aplikacija za mobilne telefone, predstavljen je danas u SAD. Sledeće nedelje, tehnologija će biti predstavljena u Velikoj Britaniji, a u Evropi tokom sledeće, 2016. godine.

Novi Samsung SmartThings Hub ima snažniji procesor koji mu omogućava video nadzor i ima dodatne baterije koje ga napajaju energijom do deset sati, u slučaju nestanka struje. Video nadzor je osmišljen tako da balansira između zaštite privatnosti i unapređenja sigurnosti, omogućavajući korisnicima da svom domu pristupe putem živog video prenosa, u bilo kom trenutku. Video nadzor omogućava snimanje samo u onim trenucima kad se u domu dogodi nešto neočekivano (na primer otvaranje ulaznih vrata).

SmartThings je predstavio i novo rešenje Smart Home Monitor koje osigurava objedinjeni pristup i kontrolu u slučaju provale, požara, kvara na instalacijama i ostalim stvarima koje se mogu dogoditi u domu, obaveštavajući korisnika u stvarnom vremenu, posebnim porukama i video zapisima koji dolaze iz više kamera na telefon putem posebne aplikacije.

Pročitajte i:  Nova Samsung Galaxy A serija ponovo pomera granice

O ukupnom nastupu Samsunga na sajmu IFA čitaćete detaljnije u novim brojevima PC Pressa i Connecta.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,