Nova serija PHAB Plus kompanije Lenovo podiže koncept fableta na viši nivo

Lenovo je predstavio PHAB Plus, vrhunski fablet lepog dizajna koji je optimizovan za korišćenje jednom rukom. Lenovo PHAB Plus će korisnicima otkloniti dilemu prilikom donošenja odluke o kupovini skupih mobilnih telefona sa velikim ekranima ili tableta malih dimenzija, i ponudiće im „zlatno rešenje“ u vidu 6.8-inčnog uređaja sa najboljim multimedijalnim karakteristikama u svojoj klasi, brzim internetom i baterijom koja može da traje ceo dan.

PHAB Plus-Silver-onehand-18„Uzimajući u obzir današnju generaciju koja je se u velikoj meri interesuje za tehnologiju, vodili smo računa o velikim ekranima koji su popularni na mobilnom uređajima, ali smo istovremeno bili svesni svih mana tableta kada je u pitanju prenosivost. Novi Lenovo PHAB Plus ruši ove granice i spaja zabavu koju pruža tablet sa prenosivim karakteristikama mobilnog telefona, i to u stilizovanom metalnom kućištu. Za razliku od drugih fableta na tržištu, Lenovo PHAB Plus može da se pohvali Full HD ekranom koji je optimizovan za korišćenje jednom rukom i pruža neprevaziđen pregled i kvalitet zvuka, i to po prihvatljivoj i konkurentnoj ceni od 299 dolara”, izjavio je Jeff Meridith, generalni menadžer i potpredsednik jedinice za tablete u kompaniji Lenovo.

Kada ste poslednji put zaista pozvali nekog vašim telefonom? Kada su u pitanju najčešće aktivnosti korisnika na svojim pametnim telefonima, telefonski pozivi se zapravo nalaze iza surfovanja internetom, proveravanja naloga na društvenim mrežama, slušanja muzike i igranja igrica, pri čemu se sužava granica između mobilnih telefona i tableta. Lenovo PHAB Plus je upravo odgovor kompanije Lenovo na novo tržište fableta uređaja, pri čemu se kombinuju najbolje karakteristike pametnih telefona i tableta u jedan nov i interesantan uređaj.

Pročitajte i:  Lenovo najavljuje prvi laptop na svetu sa LPDDR5x memorijskim modulima LPCAMM2

PHAB Plus ispunjava svakodnevne potrebe korisnika za konstantnom povezanošću, sa Dual SIM-om i brzom 4G-LTE konekcijom,i obezbeđuje pouzdanu i brzu povezanost bilo da ste kod kuće ili u inostranstvu. Ove karakteristike su zasnovane na operativnom sistemu Android v5.0 Lollipop, pružajući unapređene performanse za glatko umrežavanje.

Kada je u pitanju snimanje fotografija i video-snimaka, zadnja kamera od 13 megapiksela i prednja od pet megapiksela na Lenovo PHAB Plus-u obezbeđuju oštre fotografije, bez obzira na podešavanja. funkcija Panorama Selfie, kao i dvostruki LED blic, pomažu u pravljenju fotografija sa prirodnim bojama i realnim nijansama boje kože, i idealni su za pravljenje „selfija“, dok opcija Low Light omogućava korisniku da pravi svetle fotografije čak i pri prigušenom svetlu. Poslovni korisnici će uživati u opciji Smart Tool koja im omogućava da fotografišu slajd prezentacije pod bilo kojim uglom, i da ih ga zatim prilagode i poravnaju za najbolje rezultate.

Pogodan za levoruke i desnoruke korisnike, PHAB Plus je optimizovan za korišćenje jednom rukom, podižući nivo udobnosti tokom korišćenja fableta na viši nivo. Korisnici mogu dvostrukim klikom da aktiviraju ekran, naprave fotografiju jednostavnim dugim klikom na bilo koji deo ekrana, protresu uređaj kako bi ga zaključali, kreiraju jednoručnu tastaturu koja sa smanjuje i prilagođava položaju ruke, kao i da se javljaju na pozive pomoću brojnih aplikacija koje reaguju na glas.

Pročitajte i:  Održan Canon Inspiration Days

Kada je u pitanju autonomija, PHAB Plus se ističe baterijom od 3500 mAh koja korisnicima omogućava da telefoniraju i do 24 sata i 20 dana u režimu standby, zahvaljujući ugrađenoj platformi koja ograničava unutrašnju temperaturu uređaja.

Kao tablet koji je namenjen prevashodno za zabavu, PHAB Plus ima 6.8-inčni Full HD ekran sa gustinom tačaka od 326 ppi. S obzirom na to da je kompatibilan sa svim HD sadržajima, uključujući fotografije, filmove i video-igrice, kao i da ima 32 GB memorije, korisnici mogu da imaju moćan multimedijalni uređaj koji staje u jednu ruku. Tehnologija IPS takođe garantuje široke uglove za gledanje, povećavajući čistoću i intenzitet boja prilikom gledanja video-snimaka i sadržaja na društvenim mrežama.

„Najbolji način da uživate u omiljenoj muzici, filmovima i TV serijama jeste uz odličan zvuk koji stvara osećaj kao da se nalazite u centru dešavanja”, izjavio je John Couling, viši potpredsednik jedinice za multimedijalnu zabavu u kompaniji Dolby Laboratories. „Lenovo PHAB Plus uz sistem Dolby Atmos ima neverovatan kvalitet zvuka, što korisnicima pruža odlično multimedijalno iskustvo.”

Pročitajte i:  Lenovo najavljuje prvi laptop na svetu sa LPDDR5x memorijskim modulima LPCAMM2

PHAB Plus mogu koristiti i gejmeri. Osmojezgarni procesor Qualcomm Snapdragon 615 uz 2 GB memorije podiže igranje igrica na viši nivo, tako što omogućava glatko igranje i unapređuje virtuelno iskustvo.

Pored dobrih karakteristika, PHAB plus će imati i atraktivan dizajn. Uređaj je u kućištu sa prepoznatljivim unibody dizajnom sa zaobljenim ivicama i glatkim tasterima, izrađenom od laganog ali izdržljivog aluminijuma. PHAB Plus će biti dostupan u tri karakteristične boje kao što su olovno siva, titanijmska srebrna i šampanj zlatna boja.

Serija PHAB kompanije Lenovo će uključivati i osnovni model koji će imati veći HD ekran od 6,98 inča. Pored nenadmašne baterije od 4250mAh, ovaj uređaj može da se pohvali i opcijom 360̊ Voice. Njegov trostruki mikrofon kao i odgovarajući program za obradu zvuka obezbeđuju čist prijem i besprekornu reprodukciju zvuka. Pored brojnih drugih karakteristika, uređaj je opremljen sa 1 GB memorije i osmojezgarnim Qualcomm-ovim procesorom koji omogućavaju da on radi glatko i besprekorno. PHAB je debljine samo 8,9 mm, teži 250g i ima zaštitnu boju na pozadini uređaja koja je dostupna u smoking crnoj, polarno beloj, morsko plavoj i trešnja crvenoj nijansi.

Lenovo PHAB i PHAB Plus će biti dostupni u određenim državama od septembra 2015. Sa početnim cenama od 179 odnosno 299 dolara.

Izvor: Lenovo

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,