Samsung predstavio zakrivljeni televizor

Na dvodnevnoj konferenciji Samsung Adriatic Forum, koju je organizovala kompanija Samsung, predstavljen je prvi Ultra HD zakrivljeni televizor. Na Forumu su bili izloženi i brojni najnoviji uređaji u svim kategorijama – kompletan portfolio AV uređaja za 2014. godinu, poslednja generacija štampača sa podrškom za NFC bežično povezivanje, monitori i ekrani velikih formata, najnovija linija smart telefona, tableta i kamera, ali i ekskluzivni pametni kućni uređaji, mašine za pranje veša, frižideri i klime.

Samsung Adriatic Forum 2014 Zakrivljeni uhd TV

„Samsung Adriatic Forum je naš način da pokažemo svoju predanost korisnicima, koja se najbolje ogleda u stvaranju uređaja koji podupiru kreativnost i poslovnu efikasnost. Forum organizujemo po ugledu na druge svetski poznate forume jer želimo da i u Srbiji zainteresovane partnere i korisnike upoznamo sa našim najnovijim proizvodima dostupnim na tržištu. Ovakvi događaji su prilika da na jednom mestu pokažemo tehnološki inovativne uređaje, kreirane sa ciljem da svim korisnicima olakšaju svakodnevni život i komunikaciju“, rekao je Milan Vujović, direktor marketinga kompanije Samsung.

Posebnu pažnju privukli su novi zakrivljeni Ultra HD i Full HD televizori, oznaka HU8500 i H8000, kao i nova serija Full HD LED televizora, audio sistema i Blu-Ray plejera. Samsung zakrivljeni televizori imaju bioskopski odnos prikaza slike i značajno unapređuju iskustvo gledanja zahvaljujući široj i dubljoj slici od „ravnih“ TV uređaja ekvivalentne dijagonale. Novi Ultra HD uređaji sa rezolucijom četiri puta većom od Full HD-a, pružaju vrhunski, kristalno čist kvalitet slike nezavisno od izvora emitovanja, zahvaljujući UHD Upscaling funkciji. Samsungova tehnologija konvertuje Full HD, HD i lošije rezolucije signala u gotov UHD kvalitet što dovodi do jasnih detalja 4k rezolucije.

Pročitajte i:  Samsung se udružio sa surferskom, skejtbord i brejkdens ligom kako bi dao podršku njihovim sportskim zajednicama na putu za Pariz 2024.

Premijerno su predstavljeni i novi elegantni aparati za domaćinstvo, poput veš mašine WW9000, vrhunskog dizajna, visoke energetske efikasnosti i kvaliteta pranja. Veliku pažnju posetilaca privukao je i Food Showcase frižider sa pametnim sistemom unutrašnjeg dizajna pregrada za skladištenje te inovativnom tehnologijom hlađenja, koja duže čuva hranu svežom. S obzirom na nadolazeće letnje dane, Samsung je predstavio i najmodernije dizajnerske klima uređaje serije Q9000, koji su osmišljeni kako bi zadovoljili potrebe savremenih potrošača koji traže funkcionalna dizajnerska rešenja za svoj dom.Samsung Adriatic Forum Ves masina WW9000

Na Forumu su se mogli videti monitori, kao i ekrani velikih formata, a među njima najnoviji modeli SD590 monitor koji poseduje moderan, minimalistički dizajn, i model SD390 sa novim elementom u dizajnu – Touch of Color (ToC) – „Dodir boje“, sa čisto plavom bojom koja je ulivena u čitav okvir. Poslednja generacija monitora velikog formata donosi vrhunski kvalitet slike, čime se dobija bogato vizuelno iskustvo idealno za kompanije koje teže da budu drugačije od konkurencije na tržištu.

Takođe, na Forumu su bili izloženi i najnoviji proizvodi iz sfere telekomunikacija – pametni telefon GALAXY S5, odnedavno dostupan u prodaji u Srbiji, kao i Gear Fit i Gear 2. Veliku pažnju privukli su GALAXY NotePRO i TabPRO tablet računari, kao i poslednja serija tableta Tab4, veličine ekrana 8.0 inča i 10.1 inča, sa 1.5 GB RAM-a, kamerom 3 MP, 1.2 GHz quad-core procesorom i rezolucijom ekrana 1280×800.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024):stil i funkcija u kompaktnom paketu

Samsung je predstavio i nove crno bele štampače oznaka SL-M2022W i SL-M2070W, sa NFC tehnologijom za brzo bežično štampanje sa mobilnog telefona, uz brzinu štampe od 20 stranica u minuti. Izložen je bio i ProExpress SL-M4025ND, profesionalni kancelarijski štampač sa brzinom štampe od čak 40 stranica u minuti, uz mogućnost sigurne štampe.

Za ljubitelje fotografije, Samsung je predstavio novu generaciju fotoaparata – NX30, koji osim promenjivih objektiva nudi i napredni 20.3 MP APS-C CMOS senzor, veoma brzi otvor blende od čak 1/8000 sekundi i mogućnost snimanja devet uzastopnih fotografija u sekundi i NX mini, najmanji i najlakši fotoaparat na svetu sa objektivima koji se mogu menjati. Uz mogućnost bežičnog povezivanja korišćenjem NFC i Wi-Fi tehnologija, korisnicima je omogućeno snimanje impresivnih fotografija, koje potom mogu jednostavno i brzo podeliti s prijateljima.

Samsungov Customer Service posvećen je stalnom poboljšanju servisne usluge za kupce, te je na Forumu rečeno da će za sve korisnike Samsungovih mobilnih uređaja biti otvorena tri servisa za takozvanu „brzu popravku“ (dva u Beogradu i jedan u Novom Sadu), za rešavanje problema u najkraćem mogućem roku. Customer Service još nudi i „Smart TV podrška“ za kupce određenih modela koji dobijaju premium podršku koja podrazumeva najbržu moguću reakciju u roku od 24 sata, dolazak Samsung terenskih servisera kao i zamenski uređaj ako popravka nije moguća u datom roku. Sličnu Smart podrška postoji i za veš mašine i frižidere.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,