Samsung QLED TV – revolucija u gledanju televizije

Kompanija Samsung predstavila je svoju liniju QLED televizora i AV proizvoda za 2018. godinu na First Look događaju u Njujorku.

PCPress.rs Image

U okviru događaja organizovana je i izložba čiji je cilj bio da predstavi proizvodnu liniju 2018, te njene karakteristike, a uz pomoć zona i ekrana. Izložba je tako uključivala „Zonu velikog ekrana“ koja je prikazala kvalitet slike nove Samsung linije s poboljšanom bojom i kontrastom za različite situacije, kao što su igranje video-igara, te gledanje filmova ili utakmica. Kompanija je tom priliko predstavila i svoj The Wall, 146-inči modularni ekran zasnovan na tehnologiji Micro LED-a, komercijalizovan za kućnu upotrebu.

Drugi segment izložbe poneo je ime „Filmska zona“, te prikazao višedimenzionalni Samsung N950 soundbar s Dolby Atmos, koji će biti dostupan do kraja 2018. Soundbar je ilustrovao kako snažan surround zvuk može da poboljša iskustvo kućne zabave.

Posetioci su dalje mogli da vide i zonu „Ambient Mode“ koja je pokazala kako QLED TV redefiniše značenje „isključen“, a novom tehnologijom koja TV pretvara u funkcionalan ekran koji donosi veliki broj informacija, uključujući vesti, vremenske prilike i stanje u saobraćaju, a koji takođe može da emituje muziku ili da se potpuno uklopi u zid iza njega kada je isključen.

Pročitajte i:  Samsung prelazi na novi 3D V-NAND dizajn

PCPress.rs Image

Novi One Invisible Connection kabl, dužine pet metara (uključen u kupovinu QLED TV-a), te onaj od 15 metara (koji je dostupan kao opcija), sa kablom za napajanje i podacionim kablovima spojenim u jedan trajni kabl, omogućava korisnicima da TV postave gde žele i kako žele, a bez zapetljanih žica. Na događaju je prikazano i kako korisnici svojim glasovima mogu da kontrolišu sistem za zabavu i gledanje televizije, a uz pomoć Bixby platforme koja je stigla na Samsung TV uređaje.

Samsungova TV linija za 2018. godinu trebalo bi da se nađe u maloprodajnim objektima početkom marta 2018. godine.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,