Samsung redizajnirao svoje emotikone

Kada pošaljete emotikon prijatelju, želite da prenese određenu emociju. Međutim, ako ste na primer poslali emotikon koji prevrće očima drugu preko Samsung telefona, on možda neće shvatiti šta ste hteli reći, jer emotikon koji prevrće oči u 2017-oj više izgleda kao srećno lice sa obrvama i smeškom. Ponekad ćete poslati ono što mislite da je šokirano lice, ali bi se u stvari pojavilo kao gladno lice. To je uobičajen problem između platformi kao što su Android, iOS, Microsoft i tako dalje, ali razlika je mnogo jasnija kod Samsung-a. Na sreću, novi Samsung Experience 9.0 (koji će se objaviti kao deo Android Oreo ažuriranja za korisnike Galaxy S8) donosi dosta poboljšane emotikone, uključujući i smajlija koji prevrće očima, kako bi ih sve više uskladili sa prikazima na drugim platformama.

PCPress.rs Image

Kao što je navedeno na blogu Emojipedia, novi emotikoni neće biti prikazani pod uglom, kao nagnuta lica, a gotovo su svi izrazi lica dorađeni. Neke ikonice životinja poput emotikona mačaka takođe su promenile boju kako bi se više poklapale sa drugim operativnim sistemima, a promene su učinjene i popularnim emotikonima kao što je ruka sa lakom za nokte, čovek koji igra i vanzemaljac.

Pročitajte i:  Apple program samopopravke - Mac računari na M3 

PCPress.rs Image

Što je još važnije, ažuriranje rešava neoprostivu grešku Samsung-a koja predstavlja čokoladne kolačiće kao krekere:

PCPress.rs Image

Ipak, i dalje postoje brojne razlike, uključujući i emotikone muškarca i žene sa zečijim ušima koji se pojavljuju na Samsung-u kao jedna osoba, a ne dvoje. Među novim emotikonima su lice sa zvezdicama umesto očiju, glava koja eksplodira i lice sa monoklom. Samsung takođe podešava standardnu boju kože emoji standardnom Simpson žutom kao one koje se nalaze u drugim setovima emotikona.

PCPress.rs Image

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , ,