Top50 Glas publike

Samsung smanjuje proizvodnju telefona u 2022. godini

Cilj Samsung-a, još od 2017. godine, je da proizvede više od 300 miliona telefona u jednoj godini. Početkom ove godine izgledalo je da će on konačno biti dostignut. Naime, Samsung je planirao da će tokom 2022. godine proizvesti 310 miliona telefona. Međutim, sada je te planove revidirao i smanjio za skoro 10 procenata, pa se očekuje da će do kraja godine proizvesti ukupno 280 miliona telefona. Ova odluka je došla nakon situacije sa ratom u Ukrajini i izlaska kompanije sa tržišta Rusije.

samsung

Pojedini finansijski analitičari smatraju da ovo neće biti kraj i da će do kraja godine doći do još jednog smanjenja planova, pa se može očekivati da kompanija godinu završi sa ne više od 270 miliona proizvedenih jedinica. Za sada je izvesno da je Samsung revidirao ugovore sa svojim partnerima u kojima je proizvodnja smanjena za 30 miliona jedinica.

Može se reći da je ova odluka donekle i očekivana. Njihov najveći rival, Apple, smanjio je planove proizvodnje iPhone telefona za ovu godinu za 20 miliona jedinica. Međutim, dok je Apple odlučio da smanji proizvodnju najjeftinijih modela, Samsung je smanjenje raspodelio kroz celokupan proizvodni program, od budžetskih modela, kao što je Galaxy A13, pa sve do najskupljih flagship modela (S22 Ultra).

Pročitajte i:  Apple reklamna mreža za Major League Soccer

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,