Samsung sprema potpuno zakrivljeni ekran i in-screen senzor za otisak prsta

Prema informacijama o poslednjem patentu koji je Samsung podneo WIPO-u (World International Property Office), čini se da kompanija želi da donese određene novine kada je displej od ivice do ivice u pitanju, te tehnologija za skeniranje otiska prsta.

PCPress.rs Image

Samsung je 2013. godine lansirao prvi telefon sa fleksibilnim AMOLED ekranomGalaxy Round, da bi se godinu dana kasnije Galaxy Note Edge na tržištu pojavio sa zakrivljenim ekranom. I jedan i drugi uređaj su bili dostupni u ograničenim količinama, a zakrivljeni displej je postao popularan tek sa Galaxy S6 Edge modelom iz 2015. godine. Pošto je nedavno procureo patent za sklopivi telefon, oni koji se interesuju za temu pronašli su informacije o još nekoliko patenata za uređaj čiji je ekran zakrivljen sa obe strane. Novi model imao bi displej sa zakrivljenjem od 180 stepeni, koje se prostire sve do poleđine uređaja. U patentu, Samsung ističe da displej nudi i kompletno novo korisničko iskustvo i poboljšan način držanja uređaja.

PCPress.rs Image

Kada je tehnologija za prepoznavanje otiska prsta u pitanju, mnoge kompanije teže takozvanom in-screen senzoru, te se spekuliše da bi Samsung Galaxy S9, a verovatno i Galaxy Note 9 mogli da budu prvi uređaji u čije će ekrane biti implementirani ovi senzori. Samsung do sada nije primenjivao ovu tehnologiju, te je senzor smešten na poleđinu, pored kamere, što korisnici nisu najbolje prihvatili. Na osnovu  novog patenta, displej bi mogao da ima do 12 tačaka pritiska, omogućavajući korisniku da koristi kompletnu oblast za očitavanje otiska, a  kako bi pristupio aplikacijama, kontaktima i porukama, dok je  senzor smešten ispod staklenog sloja ekrana, ali iznad touch senzora.

Pročitajte i:  Stižu Samsung prstenovi

PCPress.rs Image

Očekuje se da bi Samsung mogao da predstavi svoj naredni premijum telefon, Galaxy S9, tokom CES 2018 sajma u januaru, te je moguće da će i in-screen senzor otiska prsta biti spreman za taj model, ali ta informacija još uvek nije zvanična.

Izvor: Talk Android

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,