BIZIT plus

Samsung telefoni bi u budućnosti mogli imati dual under-display kamere za prepoznavanje lica

Južnokorejski tehnološki gigant Samsung verovatno radi na sistemu kamera za prepoznavanje lica koji uključuje dve kamere ispod ekrana.

PCPress.rs Image

Još uvek se ne zna mnogo detalja

Prema GSMArena, to je opisano u patentnoj prijavi koju je Samsung podneo KIPRIS-u (Koreanska služba za informisanje o pravima intelektualne svojine – Korea Intellectual Property Rights Information Service) još u martu 2021. Dokument o kome je reč objavljen je prošle nedelje.

U suštini, ideja je relativno jednostavna – nabavite više slika korisnika iz dva ugla da biste bolje konstruisali 3D model lica i iskoristili ga za potrebe autentifikacije. Tehnološki gigant je pomenuo korišćenje kamera ispod ekrana, što je samo po sebi zanimljivo. Do sada je manje-više samo eksperimentisao sa tehnologijom na svojoj Galaxy Fold liniji bez šireg izdanja, navodi se u izveštaju. Patent zapravo ne ulazi u toliko detalja. Međutim, prikazuje model običnog telefona u stilu „ploče“ sa dve UDC kamere – jednom na vrhu i jednom na dnu. Još jedna stvar koja se pominje u patentu je merenje veličine zenice. Prema izveštaju, ideja je da veličina ljudske zenice treba da varira u zavisnosti od uslova osvetljenja. Ovo bi se moglo koristiti kao dodatna mera bezbednosti protiv korišćenja stvari kao što su fotografije ili maske za prevaru autentifikacije putem lica.

Pročitajte i:  Samsung se priprema za proizvodnju OLED panela

Izvor: Digit.in

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: