Samsungov savitljivi telefon ipak do kraja godine?

Samsung izgleda sprema iznenađenje za sve fanove Galaxy linije pametnih telefona. Tokom 2018. godine je bilo mnogo predstavljanja novih uređaja, čak i u kategorijama i sa odlikama kakve nisu bile očekivane kada je južnokorejski gigant u pitanju. No, po svemu sudeći, sada bi Samsung trebao da ponovo iznenadi za kraj 2018. godine.

PCPress.rs Image

Već dugo vremena se prenose glasine da Samsung priprema futuristički smartfon kojim bi obeležio desetogodišnjicu Galaxy S serije telefona, ali i koji bi bio svojevrsni izlog u budućnost i utabao pravce u kojima bi se dalje kretala smartfon industrija. Nakon Galaxy S9, S9+ i Note 9 telefona visoke kategorije, mogli bismo da do kraja ove godine vidimo još jedno značajno predstavljanje – premijeru nove Galaxy F serije sa savitljivim ekranom!

Ono što je sigurno jeste da ćemo naredne godine videti nove Galaxy S10 telefone. Priča se o tome da će postojati čak tri različita uređaja na premijeri, kao i da će doneti novi dizajn bez ivica, sa skenerom otiska prsta ugrađenim u ekran (unutar celog displeja, ne samo na određenom mestu kao kod nekih aktuelnih telefona), trostruku zadnju kameru i podršku za 5G mreže.

Pročitajte i:  Samsung objavio planove za buduće pametne nosive uređaje

Ipak, Samsung će održati događaj u novembru, na kome bi mogla biti predstavljena nova Galaxy F serija. Pozivnice se već dele, a događaj se opisuje kao “raskšrće između sadašnjosti i budućnosti”. To, zajedno sa animiranim promotivnim videom koji pokazuje tanku belu liniju koja se podiže tako da dobije oblik slova V, jasno sugeriše da bismo mogli da vidimo savitljivi telefon na ovom događaju.

Naravno, moguće je da će Samsung tokom novembra predstaviti tehnologiju koja će pogoniti telefone naredne generacije sa savitljivim ekranima. Južnokorejski gigant je već registrovao “Samsung Infinity-V” oznaku za smartfon. Naravno, moguće je da će Samsung samo registrovati tehnologiju koju će predstaviti na događaju tokom ovog meseca, koja će debitovati u narednoj generaciji Galaxy telefona, a da će sada samo više govoriti o njoj. Kako god, uskoro ćemo svakako barem saznati više o tehnologiji.

PCPress.rs Image

LG pretiče?

Još jedan južnokorejski gigant, ne samo na polju mobilnih telefona, već i na polju displej tehnologije, što je u ovom slučaju podjednako važno, ako ne i važnije, planira da se takmiči u ovoj sferi. Dok se o Samsungovom savitljivom telefonu priča već neko vreme, LG radi u tišini. Nove glasine koje prenosi pouzdani insajder Evan “@evleaks” Blass navode da će LG predstaviti telefon sa savitljivim ekranom već na CES 2019 sajmu, početkom januara.

Pročitajte i:  Kobo i iFixit partner za OEM delove  

PCPress.rs Image

LG je svojevremeno predstavio G Flex telefon, koji je bio prvi komercijalno dostupan telefon sa savitljivim ekranom, još 2015. godine. Ne samo da je ekran bio zakrivljen, kao i sam telefon, već i to što je bilo moguće donekle ga saviti pod pritiskom. Naslednik je izašao naredne, 2016. godine, ali nakon G Flex 2 modela nije se nastavljalo dalje u tom pravcu. Sve do sada, kada se preispituje ideja telefona sa savitljivim ekrnaom, pa se očekuje da LG uskoro predstavi novi uređaj, kako prenosi Blass.

Izvor: Express

Facebook komentari: