Samsungova radost raspakivanja u Barseloni

Kako saznaju kolege iz redakcije nemačkog magazina Connect, na misterioznom raspakivanju koje je kompanija Samsung zakazala 21. februara na sajmu MWC u Barseloni, biće predstavljeni smartfoni Galaxy S7 i S7 Edge…

CZ6lKoiWAAEnG2i

Štaviše, objavljene su i zvanične slike novih modela, a i sam Samsung je objavio prvi tizer-video na kome se, doduše, ne vidi baš telefon, već je pažnja usmerena na otpakivanje kutije u VR okruženju. Ipak, već je procurelo mnogo informacija, a nama se najzanimljivijom učinila vest da će S7 i S7 Edge zadržati cene prethodnih modela, što znači da će modelima S6 i S6 Edge biti snižena cena.

Iako novi modeli vizuelno veoma podsećaju na prethodnike, u igri je informacija da je poleđina sada od stakla (još nije zvanično potvrđeno). Veće izmene su unutar kućišta, pa će S7/S7 Edge imati microSD slot, pojačanu zaštitu od prašine i bateriju većeg kapaciteta. Na otpakivanju će biti predstavljeni S7 s ekranom od 5,1” i S7 Edge s ekranom od 5,5”. Nešto kasnije u toku godine, biće predstavljen i S7 Edge+ s ekranom od 5,7”, a svi ekrani imaće rezoluciju od 1440×2560 piksela.

Pročitajte i:  Na MWC 2024, budućnost tehnologije ekrana je jasna (i savitljiva)

Svi modeli imaće 4 GB RAM-a, 32 ili 64 GB storidža i microSD slot, a Samsung se opet odlučio da napravi razliku u arhitekturi. Za evropsko tržište biće raspoloživ s Exynos 8890 (octa-core, 64-bit) procesorom, dok će se za USA i kinesko tržište isporučivati model s Qualcomm Snapdragon 820 procesorom sličnih karakteristika s “vodenim” (heatpipe) hlađenjem. Zbog ovoga nam je nekako drago što smo (skoro) u Evropi. Pogon će biti Android 6.0, ugrađen je čitač otiska prsta, skener dužice oka (još nepotvrđeni), a displej je ima force-touch osetljivost. Stari punjač možete da bacite jer je tu sada novi USB-Typ-C konektor.

I kamere su pretrpele neke promene. Selfi kamera je standardna od 5 megapiksela, ali glavna kamera ima “samo” 12 megapiksela, ali je CMOS senzor veći što bi značilo da ima manje šuma I da daje mnogo bolje rezultate u nepovoljnim svetlosnim uslovima. Novitet se zove Britecell-Sensor, a dopunjen je f/1,7 oblektivom s optičkom stabilizaciom slike.

Modeli će biti raspoloživi u crnoj, beloj, srebrnoj i zlatnoj boji, a početak prodaje zakazan je za 11. mart 2016. godine.

Pročitajte i:  Google, Intel i Arm računaju na dominaciju Nvidia AI čipova 

Izvor: Connect.de

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,