ERP 2024

Sastavite sami svoj mobilni telefon

Mobilni telefoni danas predstavljaju prvenstveno statusni simbol, a tek onda uređaj koji nam omogućava da komuniciramo i obavljamo različite druge poslove. Zamislite onda kakav bi efekat ostvario telefon za koji biste prijateljima i poznanicima mogli da kažete da ste ga sami napravili!

PCPress.rs Image

Zahvaljujući MakerPhone kitu, to ne morate da zamišljate. Ovaj KickStarter projekat već je prikupio skoro šest puta više novca od tražene sume. Radi se o projektu samogradnje mobilnog telefona. Dobro, nećete napraviti pametni mobilni telefon, ali već i sama činjenica da je to vaših ruku delo, vredi mnogo više od toga.

PCPress.rs Image

Za nekih stotinak dolara, dobićete matičnu ploču, kućište, LCD ekran, wireless modul, procesor, tastere, kao i sve ostale delove od kojih se sastoji mobilni telefon. Sastavljanje telefona zahteva malo lemljenja, ali nije potrebno iskustvo elektronike, već to može da uradi i potpuni početnik, ako prati uputstvo. Sa ovim telefonom mogu da se obavljaju samo osnovne funkcije kao što su telefonski razgovori, slanje SMS poruka ili igranje Snake igrice. Ali, pošto je u pitanju otvorena platforma (Arduino kompatibilna), uz malo programiranja u Python-u moguće je i proširenje tih funkcionalnosti.

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari: