BIZIT plus

Saveti o tome kako da smanjite potrošnju mobilnih podataka

U ovoj digitalnoj eri, pretražujemo internet češće nego ranije.

PCPress.rs Image

Smanjite upotrebu mobilnih podataka

Stalno moramo da budemo u toku sa aktuelnim događajima, gledamo video snimke na mreži, ćaskamo sa prijateljima na mreži, preuzimamo nove pesme i takođe obavljamo aktivnosti u vezi sa poslom. Sve ovo radimo efikasno preko naših mobilnih telefona i to može na kraju da iscrpi naše pakete podataka. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da sačuvate svoje mobilne podatke i da uštedite nešto novca.

Podesite ograničenje podataka (Data limit)

Možete da postavite ograničenje koje vam omogućava da ne prekoračite potrošnju podataka na pametnom telefonu. Da biste to uradili, sledite ove korake:

  • Idite na Settings > Network & Internet > Data Usage
  • Dodirnite Data warning & Limit and set data warning (ovde ćete postaviti jedinstveno ograničenje)
  • U Data Usage, omogućite Data saver da biste koristili manje mobilnog interneta.

Uverite se da se sve aplikacije ne sinhronizuju automatski

Važno je osigurati da su sve aktivnosti aplikacija koje se izvršavaju u pozadini ograničene. Ako se ne označi ova pozadinska aktivnost, iscrpiće vaše mobilne podatke. Da biste onemogućili pozadinske aktivnosti:

  • Idite na Settings > Apps & Notifications
  • Proverite aplikacije koje sinhronizuju različite podatke, kao što su npr. telefonski kontakti u imeniku.
  • Dodirnite svaku opciju za svaku aplikaciju da biste proverili upotrebu podataka > izaberite data usage option > a zatim disable Background data option.
Pročitajte i:  BeotelNet: Pouzdana adresa za hosting

Smanjite kvalitet strima

Kada strimujete video snimke ultra visoke definicije, vaši podaci mogu da se iscrpe veoma brzo. Većina sajtova za striming kao što su YouTube, Netflix i ShowMax obično imaju postavku koja vam omogućava da strimujete video zapise u standardnoj definiciji ili standardu niskog kvaliteta.

Uverite se da rezervne kopije i sinhronizacija koriste samo WiFi

Mnoge aplikacije imaju opciju pravljenja rezervnih kopija u cloudu dok koriste mobilne podatke ili WIFi. Aplikacije kao što je Whatsapp vam pružaju mogućnost pravljenja rezervnih kopija samo dok je vaš telefon povezan na WiFi. Podešavanje ove opcije u svim aplikacijama će osigurati da uštedite na korišćenju mobilnih podataka.

Izvor: Techweez

Facebook komentari: