Savršeno tanki Samsung tableti

Samsung šalje u trku drugu generaciju svojih OLED tableta: novajlije Galaxy Tab S2 9.7 i Galaxy Tab S2 8.0 neverovatno su tanki; njihova debljina iznosi samo 5,6 milimetara, a masa većeg modela od svega 389 grama postavlja nove standarde. Galaxy Tab S2 9.7 biće raspoloživ i u  Wi‑Fi varijantama i LTE, a Galaxy Tab S2 8.0 biće ponuđen isključivo kao LTE verzija. I ostatak opreme deluje upečatljivo:

05Samsung obećava octa core  procesor sa četiri jezgra od 1,9 GHz i četiri jezgra od 1,3 GHz, i radnu memoriju od 3 GB – to je kombinacija koja će obezbeđivati veliku radnu brzinu. Sve varijante opremljene su korisničkom memorijom od 32 GB, a moguće je i proširenje putem microSD kartice. Pored toga, dobijamo i dve godine besplatnog memorijskog prostora od 100 GB kod Microsoftovog OneDrivea. Za fotografije i video‑snimke zadužena je poleđinska kamera od osam megapiksela, a za selfije može da posluži prednja kamera od 2,1 Mp. U  Hometaster ugrađen je senzor za prepoznavanje otiska prsta.

Ekrani prilagođeni za čitanje

Pravo iznenađenje predstavlja format ekrana koji više nije 16 : 10 kao kod prethodne serije – idealan za gledanje video‑sadržaja i fotografija – već 4 : 3; baš kao i Apple iPad. Oba ekrana zasnovana su na OLED tehnologiji, a rezolucija je 2048 x 1536 tačaka.

Ekran koji se lako adaptira u odnosu na okolnosti obezbeđivaće savršen prikaz u zavisnosti od sadržaja i okoline. U skladu sa formatom ekrana postoji i režim za čitanje koji ne zamara oči i koji teži da ukine potrebu za zasebnim E‑Book readerom. Ovi tableti pojaviće se sredinom septembra na tržištu, ali još se ne zna koliko će koštati.

(Izvor: connect 54)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,