BIZIT plus

SBB: Investigation Discovery, novi kanal u ponudi

ID Srbija - prezentacija

Nije tajna da su poklonici tehnike često i pasionirani ljubitelji misterija (pogotovo njihovog uspešnog rešavanja), pa ćete u njihovim bibliotekama često naći štivo Agate Kristi ili Ser Artur Konan Dojla. Investigation Discovery namenjen je širokoj publici, a istraživanja pokazuju da je to jedan od omiljenih kanala za žensku publiku od 25 do 54 godine.

ID Investigation Discovery (ID) je potpuno novi kanal televizijske mreže Discovery Networks koji emituje program 24 časa dnevno. Sve emisije koje su emitovane na ovom kanalu zasnovane su na činjenicama. Kanal je lansiran 27. januara, 2008. godine u Americi i danas je jedan od najpopularnijih kanala koji gledaju žene od 25 do 54 godine, koje su inače i ciljna grupa ovog kanala. Kanal danas ima više od 62 miliona kumulatuvnih pretplatnika širom sveta.

Program ID kanala je baziran na situacijama iz realnog zivota, a obrađuje teme poput istrage, kriminalne i forenzičke analize, paranormalnih fenomena, medicinskih misterija i istorijskih događaja. 

ID je šesti kanal iz kuće Discovery Networks koji postoji u Srbiji. Osim ovog kanala, u Srbiji postoje i Discovery Channel, Animal Planet, Discovery Science, Discovery Travel & Living i Discovery World. ID je u Srbiji titlovan na srpski jezik. Kanal ID Investigation Discovery dostupan je pretplatnicima kablovskog operatera SBB kao deo osnovnog paketa ponude kablovskih kanala, ali i na digitalnoj satelistkoj platformi Total TV i to na teritoriji Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Crne Gore.


Aktuelni serijali i serijali u pripremi na ID kanalu:

Pročitajte i:  SBB predstavlja novi EON Video klub i ekskluzivne domaće premijere

Istraga u kraljevskoj porodici

clip_image002Skandali u kraljevskim porodicama privlače pažnju javnosti i često je veoma teško otkriti šta je, zapravo, istina. Da li princ predstolonaslednik zaista rasipa novac Kraljevine? Da li je neko pokušao da otruje kraljicu za vreme popodnevne čajanke? Da li je princ zaista otac deteta ili je to jednostavno pokušaj odbačene ljubavnice da privuče pažnju? “Istraga u kraljevskoj porodici” je fascinantan serijal prepun obrta koji nastoji da zadovolji radoznalost gledalaca kada su u pitanju događanja i skandali u kraljevskim porodicama.

Slučaj rešen 2

clip_image004“Slučaj rešen 2” je serijal koji gledaoce vodi unutar elitne policijske jedinice. U svakoj epizodi govori se o jednom konkretnom zločinu, istrazi u vezi sa tim kao i konačnom rešenju. Gledoaci će imati prilike da vide rad forenzičara, eksperata za dokazne materijale, grafologa, kao i tehničara koji obrađuju mesto zločina dok pokušavaju da reše slučajeve ubistava. Pogledajte slučaj dvadesetdevetogodišnje žene koja je pronađena mrtva u koferu i kako detektivi rešavaju slučaj nakon što primete muškarca koji kupuje identičan kofer. Pogledajte i priču o milioneru, njegovoj supruzi i njihovoj ćerkici koji su pronađeni mrtvi u svom domu u Kaliforniji. Istražujući slučajeve, ponekad i više godina, ovi predani ljudi pažljivo uklapaju sve deliće slagalice kako bi došli do odgovora koji su često neočekivani i šokantni

Forenzička pravda

clip_image005

Uvek postoje najmanje dve strane svake priče, pri čemu je najčešće jedna bliža istini. U svakoj od epizoda “Forenzičke pravde”, dva tima kriminalističkih eksperata predstavljaju najbitnije tragove, forenzičke dokaze kao i intrigantne životne priče iz složenog kriminalnog slučaja. Svaki od timova je podjednako ubedljiv i eksperti se bore kako bi odvojili činjenice od neistina. Gledajte kako istražuju smrt čoveka, ubijenog iz vatrenog oružja nakon borbe sa svojim bratom i otkrivaju da li je reč o tragičnom slučaju samoubistva ili bratskom rivalstvu. Pogledajte i priču o ženi koja je pronađena na dnu jezera i saznajte da li je njen suprug odgovoran za taj gnusni zločin. Na kraju svake epizode, istina biva otkrivena i porota daje konačnu presudu: kriv ili nevin.

Pročitajte i:  SBB: Novi EON Video klub transformiše iskustvo gledanja sadržaja i donosi nove premijere!

Na ID kanalu od januara 2010.

Odeljenje za ubistva 2

clip_image007

Druga sezona serije “Odeljenje za ubistva” je pred nama. Serija prati tim detektiva u odeljenju za ubistva policijske službe u Indijanapolisu. Kao i u svakom drugom velikom gradu i u Indijanapolisu postoje delovi sa visokom stopom kriminaliteta. Za razliku od mnogih drugih gradova, Indijanapolis ima izvanredan tim specijalno obučenih detektiva koji rešavaju ubistva i donose pravdu žrtvama. Gledaoci prate detektivku Kristin Minka, njen tim i nadređene dok izvršavaju svoje zadatke. Svakog dana oni su na ulicama grada gde jure osumnjičene i prestupnike, rizikujući svoje živote kako bi suzbili kriminal. Serija prati detektive 24 sata dnevno. Saznaćemo šta je potrebno da se reši slučaj i kako detektivi uspevaju da postignu dobre rezultate kada je u pitanju borba protiv kriminala.

Misterije iz urgentnog centra

clip_image009Druga sezona serijala “Misterije iz Urgentnog centra” vodi gledaoce kanala ID Investigation Discovery u Urgentni centar i u svet doktora koji se suočavaju sa neobjašnjivim misterijama iz oblasti medicine i izazovima koje nameću neuobičajeni medicinski slučajevi. Serijal prikazuje sve od retkih stanja do bolesti koje prenose životinje, pa do posledica kriminalnih okršaja. “Misterije iz Urgentnog centra” priokazuju dešavanja od trenutka ulaska svakog pacijenta u Urgentni centar. Dinamika počinje još u trenutku postavljanja dijagnoze, a vrhunac nastupa kada lekari shvate da veoma malo zaključaka mogu doneti samo na osnovu simptoma. Dodatni impuls serijalu daje uverljiva rekonstrukcija istinitih događaja, kao i razgovori sa pravim pacijentima i njihovim doktorima.

Pročitajte i:  SBB: Novi EON Video klub transformiše iskustvo gledanja sadržaja i donosi nove premijere!

Smrtonosne žene 3

clip_image011Investigation Discovery predstavlja treću sezonu fascinantnog serijala “Smrtonosne žene”. Ovaj serijal predstavlja različite slučajeve gnusnih ubistava čiji su počinioci žene. Uz analizu forenzičkih dokaza, serija istražuje motive koji se kriju iza svakog ubistva poput, ljubomore, osvete, pohlepe i opsesije, i nastoji da otkrije šta je to što nagoni naizgled normalne žene na ubistvo. Uz odličnu dramatizaciju, serijal otkriva šta je to što običnu ljubavnu avanturu može pretvoriti u fatalnu privlačnost.


Discovery porodica obuhvata 13 kanala koji se emituju u 105 zemalja (teritorija) na 25 jezika:

 1. Discovery Channel
 2. Animal Planet
 3. DMAX
 4. Discovery Science
 5. Discovery Travel & Living
 6. Discovery World
 7. Discovery Real Time
 8. Discovery HD
 9. People + Arts
 10. Discovery Turbo
 11. Discovery Historia
 12. Animal Planet HD
 13. ID: Investigation Discovery

PC Press

Facebook komentari: