Schneider Electric: Bezbednost infrastrukture nema alternativu

Ove godine kompanija Schneider Electric predstavila je nekoliko inovacija na polju UPS rešenja, novi asortiman inovativnih i pouzdanih sistema besprekidnog napajanja koji pokrivaju sve vrste primene. Schneider Electric vam pomaže da izaberete UPS koji odgovara vašim potrebama.

PCPress.rs Image

Digitalizacija komunikacije i rad na daljinu dovode do potrebe za unapređenom infrastrukturom koja omogućava pravilan i bezbedan rad svih elektronskih uređaja, čak i u slučaju nestanka napajanja električnom energijom. Zato Schneider Electric, lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, nudi celokupan asortiman inovativnih i pouzdanih sistema besprekidnog napajanja (UPS) koji su namenjeni da štite skupu opremu, spreče gubitak dragocenih podataka ili čak sate produktivnosti. Ovi proizvodi pokrivaju razne vrste primena – korisnicima kod kuće, kao i kompanijama, a kao dodatna vrednost, obezbeđeni su brojni onlajn alati koji će pomoći da izaberete pravo rešenje, u skladu sa svojim potrebama.

Najbolji uvid u značaj ovih sistema stiče se analizom prosečnih godišnjih troškova neplaniranog prekida rada 1000 najvećih američkih kompanija, koji, prema pisanju časopisa Fortune, iznose između 1,25 i 2,5 milijarde dolara. Međutim, mala i srednja preduzeća su ta koja mogu biti izložena najvećem riziku usled ograničene sposobnosti da generišu prihod pri nestanku napajanja, tako da je važno koristiti odgovarajući UPS sistem.

PCPress.rs Image

Upravo ovde počinje priča o sistemu besprekidnog napajanja (UPS) koji nudi zagarantovanu zaštitu rada povezanih elektronskih uređaja.

UPS – čisto bekap napajanje

Kada je uređaj isključen ili se isključi radi bezbednosti, UPS istog trenutka obezbeđuje čisto bekap napajanje i zaštitu od visokog napona za osetljivu povezanu opremu. Brend APC by Schneider Electric nudi višestruke UPS opcije za zaštitu računara i dodatne opreme, mreža, servera i data centara. Rešenja su prilagođena za primenu kod kuće, u kancelarijama, prodavnicama, hotelima, kao i specijalizovaniju primenu, kao što je monofazna industrijska kontrola, prenos izvora obnovljive energije i telekomunikacije.

Pročitajte i:  Vertiv: UPS nove generacije

Postoje tri glavne topologije izrade UPS uređaja – Standby koji je prvenstveno namenjen korisnicima kod kuće i pruža zaštitu u slučaju kvara tako što napaja uređaje preko ugrađene baterije, Line‑interactive sa automatskim regulatorom napona (AVR) koji poboljšava kvalitet zaštite i može da reši problem šireg obima nestanaka struje bez uključivanja baterije i Online koji pruža 100% besprekidnu zaštitu, s nultim vremenom reagovanja baterije.

Pomoću UPS Selektora Schneider Electric-a, možete dobiti  personalizovane preporuke za izbor UPS uređaja koji u potpunosti ispunjava vaše potrebe i kod kuće i na poslu

Putem specijalnog vodiča za kupovinu koji je obezbedio Schneider Electric, možete lako da pretražite dostupne proizvode i informišete se o njihovim tehničkim karakteristikama, kao i da izaberite odgovarajući UPS u skladu sa svojim potrebama.

Vodič se nalazi na ovoj stranici, a moguće mu je pristupiti i preko QR koda:

PCPress.rs Image
UPS selector tool

Konkurentne karakteristike za mala i srednja preduzeća koja zahtevaju manja kapitalna ulaganja

Kompanija Schneider Electric predstavila je početkom godine trofazni uređaj za besprekidno napajanje serije Easy UPS 3M velikog spektra snage od 60 kW do 200 kW (400 V). Easy UPS 3M je jednostavan za instalaciju, upotrebu i održavanje, čime omogućava nesmetan tok poslovanja malih i srednjih preduzeća, a isto tako se lako uklapa i u prostor data centra ili industrijsko okruženje.

Easy UPS 3M je dostupan u svim regionima koji koriste napon od 400 V.

„Zahvaljujući optimizovanom kompaktnom dizajnu i konkurentnim karakteristikama, Easy UPS 3M omogućava kompaniji Schneider Electric da zadovolji sve potrebe korisnika i zahteve partnera u različitim sektorima, što ga čini savršenim rešenjem za mala i srednja preduzeća, data centre i proizvodna postrojenja uz niže ukupne operativne troškove“, kaže Christopher Thompson, potpredsednik za trofaznu liniju proizvoda kompanije Schneider Electric.

Schneider Electric ima globalnu servisnu strukturu koju čine jake lokalne mreže specijalizovanih servisera, što korisnicima omogućava celokupan asortiman usluga tokom celog životnog ciklusa uređaja Easy UPS 3M.

Pročitajte i:  Schneider Electric na svetskoj turneji Samita inovacija predstavio najnovije inovacije i partnerstva

Easy UPS 3L štiti ključnu opremu

Korisnicima se nudi i Easy UPS 3L, najnoviji dodatak asortimanu trofaznih sistema za besprekidno napajanje Easy UPS, kojim ponudu uređaja proširuje na 500 kW i 600 kW (400 V) za eksterne baterije. Easy UPS 3L pojednostavljuje i usklađuje konfiguraciju i servis i omogućava veliku dostupnost i predvidljivost srednjim i velikim poslovnim zgradama, data centrima i lakoj industriji.

Zasnovan na kompaktnosti, visokodostupnom paralelnom i redundantnom dizajnu i izuzetnim radnim karakteristikama, Easy UPS 3L štiti ključnu opremu u različitim okruženjima od oštećenja usled nestanka električne energije, pada ili skoka napona, uz stopu efikasnosti od 96 odsto, a takođe i uz predvidive redovne troškove, što će rukovodioci finansija sigurno znati da cene.

PCPress.rs Image

„Zahvaljujući izuzetnoj kombinaciji konkurentnih specifikacija, robusnom, fleksibilnom i izdržljivom dizajnu koji povećava dostupnost i optimalnim dimenzijama koje štede dragoceni prostor, Easy UPS 3L je idealan izbor za nesmetano poslovanje i optimizovano ulaganje i u proizvodnji i u prostoriji sa električnim instalacijama“, naglašava Mustafa Demirkol, globalni potpredsednik zadužen za upravljanje i marketing trofaznih UPS uređaja u kompaniji Schneider Electric. On je takođe istakao i da je ovaj uređaj lak za konfiguraciju, upotrebu i servisiranje.

Dodatnim proširenjem asortimana trofaznih Easy UPS uređaja, Schneider Electric nastavlja da ispunjava zahteve tržišta ponudom jednostavnih, snažnih i konkurentnih rešenja kod kojih je prioritet bezbednost, efikasnost i dostupnost za moderno povezano poslovanje.

Schneider Electric povećava kapacitet Galaxy VS trofaznog UPS uređaja za besprekidno napajanje

Istovremeno s lansiranjem Easy 3M serije, kompanija je promovisala ranije tokom 2020. i Galaxy seriju UPS rešenja.

Tako novi UPS proizvodi od 120 kW i 150 kW proširuju Galaxy VS za eksterne baterije sa 20 kW na 150 kW (400 V), a njihova komparativna prednost je efikasnost od čak 99 odsto i litijum‑jonske baterije koje smanjuju ukupne troškove korišćenja, imaju ekološko rešenje Green Premium™ za održive poslovne rezultate i mogućnost rada na EcoStruxure™ platformi radi nadzora ili održavanja.

Pročitajte i:  PC Press video: Rešenja za održivi IT, Dušan Ćirić, Schneider Electric

Zanimljivo je i da Galaxy VS postiže efikasnost od čak 99 odsto kada radi u ECOnversion režimu koji je Schneider Electric patentirao, što korisnicima omogućava da povrate početnu investiciju u roku od dve do tri godine zahvaljujući uštedi energije. A osim budžeta, ovo rešenje štedi i prostor jer kompaktan dizajn obezbeđuje tehnologiju velike gustine, što je posebno pogodno za ograničen prostor s potpunim prilazom s prednje strane radi brzog povezivanja i servisiranja.

PCPress.rs Image

Zahvaljujući većem kapacitetu, Galaxy VS – izuzetno efikasan, modularan trofazni UPS uređaj koji se lako postavlja – sada nudi zaštitu za širi spektar ključnih aplikacija oblasti infrastrukture i edge računarstva.

Galaxy VS ima mogućnost rada na EcoStruxure Ready platformi, ispunjava jedinstvene zahteve u edge računarstvu i malim data centrima gde su prostor i pristup od suštinskog značaja. Zahvaljujući efikasnosti od čak 99 odsto i litijum‑jonskim baterijama koje traju duplo duže od standardno korišćenih VRLA baterija,  ukupni troškovi korišćenja proizvoda Galaxy VS najmanji su u celom sektoru.

„Uz sve veću potražnju za proširenjem kapaciteta i efikasnosti ključnih aplikacija u oblasti infrastrukture i edge računarstva, Galaxy VS i njegov veći kapacitet bolje zadovoljavaju potrebe klijenata i tržišta“, izjavio je Christopher Thompson. „Kompaktnost, tolerantnost na greške i modularnost proizvoda Galaxy VS omogućavaju brže postavljanje i zauzimaju manje mesta od tradicionalnih UPS uređaja, što korisnicima štedi vreme, energiju i novac.“

Galaxy VS je sada dostupan širom sveta preko Schneider Electric‑a i njegovih partnera. U zavisnosti od potreba za kapacitetom i vremenom rada, svi Galaxy VS UPS uređaji su dostupni sa uslugom pokretanja kako bi se garantovao optimizovan rad, kvalitet i bezbednost sistema.

Korisna adresa: se.com/rs/sr

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,