Schneider Electric i Claroty sklapaju partnerstvo

Kompanija Schneider Electric, koja je specijalizovana za upravljanje energijom, te za automatizaciju, i Claroty, inovator u zaštiti mreža u operativnim tehnologijama (OT), objavili su da su sklopili partnerstvo za rešavanje izazova bezbednosti i sajber sigurnosti industrijske infrastrukture u svetu. U skladu sa uslovima sporazuma, Claroty će korisnicima usluga kompanije Schneider Electric ponuditi svoje OT/ICS rešenje za mrežni monitoring i detekciju u realnom vremenu kroz partnerski program za automatizaciju (CAPP).

PCPress.rs Image

Platforma Claroty štiti industrijske kontrolne sisteme i kontinuirano traga za cyber pretnjama unutar industrijskih mreža. Sa sigurnim daljinskim pristupom, vlasnici mogu da primenjuju strategije kako bi kontrolisali pristup zaposlenih i trećih lica ključnim sistemima, uz pamćenje svake od ovih sesija. Kontinuirana detekcija pretnji kreira detaljan spisak industrijskih mrežnih uređaja, identifikuje pogrešne konfiguracije, nadgleda saobraćaj između uređaja i pronalazi anomalije koje mogu ukazivati na prisustvo zlonamernog aktera. Alarmi sa kontekstom (Context-Rich) daju postrojenju i sigurnosnom osoblju aktivan uvid koji omogućava efikasnu istragu, reakciju i oporavak.

Ovo partnerstvo dodaje ključnu komponentu end-to-end ponudi koja je u vezi sa sajber sigurnosšću kompanije Schneider Electric štiteći svoje povezane proizvode unutar EcoStruxure platforme. EcoStruxure je IoT (Internet of Things), otvorena, interoperabilna sistemska arhitektura i platforma kompanije Schneider Electric. Uvođenjem inovacija na svakom nivou preko povezanih proizvoda, edge kontrole i aplikacija, analitike i usluga, EcoStruxure arhitektura omogućava rad povezanih sistema sa najkvalitetnijom cyber zaštitom ugrađenom u svaki segment.

Pročitajte i:  Schneider Electric na svetskoj turneji Samita inovacija predstavio najnovije inovacije i partnerstva

„Tehnike otkrivanja pasivnih upada u mrežu ključne su za aplikacije u kojima je dostupnost sistema najvažnija”, rekao je Dejvid Doget, direktor sajber bezbednosti za industriju u kompaniji Schneider Electric. “Platforma kompanije Claroty može da poboljša rešenja za odbranu od poznatih cyber napada koji su zaobišli postojeću zaštitnu barijeru. Ova tehnologija takođe može da upozori mrežne operatere o novim vektorima napada ili napadima koje su inicirali zlonamerni insajderi koristeći postojeće alate i dokumenta.”

Ključna karakteristika platforme kompanije Claroty je sposobnost istraživanja najdubljih nivoa industrijskih mrežnih protokola bez negativnog uticaja na sistem. Ovo omogućava krajnjim korisnicima da bezbedno otkriju nepravilnosti dok štite kompleksne i osetljive industrijske mreže. Tradicionalni sigurnosni softver često koristi aktivne upite ili zahteva ostavljanje zapisa na mreži, što na kraju može dovesti do prekida operacija, dok platforma kompanije Claroty koristi pristup pasivnog monitoringa, kako bi se sigurno kontrolisao saobraćaj bez rizika od prekida.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,