Data centri 2024

Schneider Electric: Izazovi kontinuiteta poslovanja

Kontinuitet poslovanja je ključan za svaku kompaniju, bez obzira na njenu veličinu ili industriju. Održavanje neprekidnog rada i brze reakcije na potencijalne prekide ili vanredne situacije od vitalnog su značaja za uspeh svake kompanije.

PCPress.rs Image

U savremenom digitalnom dobu fizička IT infrastruktura ima presudnu ulogu u održavanju tog kontinuiteta. Međutim, postoje mnogi izazovi s kojima se fizička IT infrastruktura suočava kako bi održala kontinuitet poslovanja, a najčešći su:

  1. Prekidi u napajanju: Prekid snabdevanja električnom energijom može uzrokovati prekid u radu data centra. Da biste to predupredili, neophodno je korišćenje UPS (Uninterruptible Power Supply) sistema koji obezbeđuju neprekidno napajanje. Takođe, implementacija rezervnih izvora napajanja, kao što su dizel-generatori, može biti korisna u slučaju dugotrajnih prekida snabdevanja električnom energijom.
  2. Sistem klimatizacije: Prekomerna toplota u data centru može prouzrokovati prekid rada opreme. Adekvatno projektovanje i redovno održavanje sistema hlađenja i praćenje temperature u data centru pomaže u identifikaciji i prevenciji potencijalnih problema.
  3. Kvarovi na opremi: Kvarovi na serverima, mrežnoj opremi ili fizičkoj IT infrastrukturi mogu izazvati prekid rada data centra. Redovno održavanje opreme, nadzor performansi i implementacija sistema za nadgledanje mogu pomoći u prevenciji, ranom otkrivanju kvarova i njihovom rešavanju pre nego što dođe do ozbiljnijeg prekida rada.
  4. Ljudski faktor: Greške koje prave ljudi, kao što su loše konfiguracije, propusti u projektovanju, nenamerna isključenja ili nepravilno rukovanje opremom i održavanje, takođe mogu uzrokovati prekid rada data centra. Redovna obuka osoblja i pridržavanje procedura može smanjiti rizik od takvih grešaka.
  5. Prirodne katastrofe: Prirodne katastrofe poput poplava, zemljotresa ili oluja mogu izazvati prekid rada data centra. Odabir adekvatne lokacije za izgradnju data centra na sigurnom geografskom području, kao i projektovanje adekvatnih zaštitnih mera, mogu pomoći u smanjenju rizika od prekida rada izazvanih prirodnim katastrofama.
Pročitajte i:  Rittal je razvio megavatno hlađenje za AI

Schneider Electric je lider u oblasti fizičke IT infrastrukture i pruža sveobuhvatna rešenja koja pomažu kompanijama da održe kontinuitet poslovanja. Naša tehnologija, inovacije, stručnost i široka mreža partnera pomažu kompanijama da odgovore svim izazovima i obezbede stabilnost i kontinuitet poslovanja. Schneider Electric je posvećen pružanju rešenja koja su kvalitetna, pouzdana i energetski efikasna, kako bi kompanije mogle da se fokusiraju na svoje poslovanje i ostvarenje svojih ciljeva.

Greške koje prave ljudi mogu uzrokovati prekid rada data centra. Zato je važna redovna obuka osoblja i pridržavanje procedura

Kroz širok portfolio proizvoda i usluga, Schneider Electric podržava kompanije u obezbeđivanju pouzdanosti, skalabilnosti i energetske efikasnosti svoje fizičke IT infrastrukture. Naši stručnjaci i partneri pružaju podršku tokom čitavog životnog ciklusa infrastrukture, od projektovanja i implementacije do održavanja i nadogradnje. Schneider Electric je partner koji vam omogućava da se nosite sa izazovima kontinuiteta poslovanja i obezbedite pouzdanost rada i uspeh vaše kompanije.

Se.com/rs

Autor: Aleksandar Bukva, Key Account Manager Secure Power, SE

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,