ERP 2024

Schneider Electric na svetskoj turneji Samita inovacija predstavio najnovije inovacije i partnerstva

Schneider Electric, lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, na svetskoj turneji Samita inovacija naglasio potrebu za hitnom reakcijom i stalnom saradnjom na bržoj energetskoj tranziciji i rešavanju klimatske krize.

PCPress.rs Image

„S obzirom na rekordno globalno zagrevanje zabeleženo u 2023. godini, pozivamo sektor i kompanije širom sveta da se okupe oko uvođenja svrsishodnih promena u okviru borbe protiv klimatske krize. Danas postoji tehnologija koja značajno smanjuje emisije i vodi ka napretku i održivosti“, izjavio je Peter Hervek, generalni direktor Schneider Electrica. „Samo kroz inovacije i saradnju možemo da stvorimo nove mogućnosti za digitalizaciju, elektrifikaciju i dekarbonizaciju sa trajnim uticajem. Zato što zajedno možemo ambiciju da pretvorimo u delo.“

Hervek se obratio učesnicima Samita inovacija u Parizu i pozvao svetske lidere iz svih sektora da ubrzaju digitalnu transformaciju i primene tehnologiju i partnerstva za ostvarivanje ciljeva produktivnosti i održivosti.

Pokrenut 2016. godine, Samit inovacija Schneider Electrica predstavlja najnovije inovacije, rešenja i partnerstva kompanije koji pokreću budućnost automatizacije, elektrifikacije i digitalizacije. Ove godine okuplja klijente, partnere i lidere u sektoru u Parizu na dvodnevnom programu plenarnih zasedanja, prezentacija, okruglih stolova, diskusija, umrežavanja i obilazaka izložbene hale.

Nova rešenja za veći uticaj

Schneider Electric predstavlja nova rešenja osmišljena da pomognu kompanijama da definišu strategiju, digitalizuju i dekarbonizuju svoje poslovanje i ubrzaju ostvarivanje ciljeva održivosti, a među njima su:

  • CONNECT: agnostička, sveobuhvatna, industrijska inteligentna platforma koja integriše inženjerske i operativne podatke u cilju vidljivosti duž celog lanca vrednosti i ekosistema. Povezujući klijente na Schneider Electric, AVEVA, etap, RIB i softvere trećih strana, CONNECT koristi AI i inteligentnog digitalnog blizanca da osnaži kompanije da povećaju efikasnost i održivost u cilju odgovornog rasta.
  • Resi9 Energy Center: modifikovana, kompaktna inteligentna razvodna tabla za dom koja se integriše sa postojećim tablama i tako garantuje sigurno snabdevanje i distribuciju električne energije. S obzirom da se sve više domova elektrifikuje i oprema obnovljivim izvorima energije kao što su solarne, EV i mikromreže – kao i da sve više korisnika postaju i potrošači i proizvođači struje – opterećenost razvodnih tabli je sve veća i složenija. Resi9 Energy Center se savršeno integriše u sisteme upravljanja energijom u domu i time omogućava kontrolu i prilagođavanje za bolje energetsko upravljanje i unapređenje doma.
  • Širenje eMobility ponude: Iako upotreba električnih vozila beleži ogroman rast, samo oko polovine (51%) vlasnika električnih automobila na svetu ima punjač kod kuće. Schneider Charge nudi najsavremenije rešenje za punjenje kod kuće koje je izdržljivo, isplativo i jednostavno za postavljanje. A za operatore voznih parkova i stanica za punjenje, EcoStruxure EV Advisor i EVLink Pro DC 180 kW nude najnovija rešenja za punjenje i upravljanje električnim vozilima (EV). Stanica za brzo punjenje EVLink Pro DC ostvaruje maksimalnu energetsku efikasnost uz minimalne troškove za struju. Softver EcoStruxure EV Advisor pomaže da se unaprede pouzdanost i performanse stanica za punjenje tako što operatorima omogućava uvid u performanse punjenja, energetsku potrošnju i operativnu efikasnost. Njihova kombinacija nudi fleksibilno, otvoreno i sveobuhvatno rešenje za EV punjenje bilo da je reč o voznom parku, poslovnoj ili stambenoj zgradi.
Pročitajte i:  Green Grand Prix za InGrid zgradu Schneider Electric-a

Pouzdana infrastruktura za punjenje je od ključnog značaja za ubrzano usvajanje električnih vozila, ali zahteva obučenu radnu snagu za postavljanje i održavanje. Schneider Electric je danas najavio i širenje svog severnoameričkog partnera, kompanije Qmerit, lidera u upravljanju raspoređivanjem radnika za EV punjenje, na evropska tržišta.

Partnerstva za svrsishodne promene

Partnerstva i saradnja između sektora i lanaca nabavke će biti imperativ u borbi protiv klimatske krize. Schneider Electric ujedinjuje lidere sektora i lance vrednosti u cilju ostvarivanja veće dekarbonizacije i održivosti putem:

  • Uticaja na održivost: Program nagrada za uticaj na održivost Schneider Electrica nagrađuje partnere, klijente i dobavljače koji dekarbonizuju svoje i poslovanje svojih kupaca. Predstavljanjem uspeha u smanjenju emisija, poboljšanju energetske efikasnosti i primeni digitalnih tehnologija, kompanije mogu da uče jedne od drugih kako bi proširile uticaj i podstakle inovacije.
  • Dekarbonizacije lanca nabavke: Novi član Schneiderove porodice programa za dekarbonizaciju lanaca nabavke Materialize za cilj ima da objedini vodeće kompanije za kritične resurse i materijale u sprovođenju strategija dekarbonizacije Obima 3 i podstakne prelazak na niskougljeničnu ekonomiju. Dobavljači mogu da učestvuju u ugovorima za otkup obnovljive energije (PPA) velikog obima  u cilju smanjenja ugljeničnih emisija duž globalnih lanaca nabavke, koje u proseku čine preko 70% ugljeničnog otiska kompanije. Ovi programi nastavljaju da se šire uz Edwards, globalnog lidera u vakumskim i rešenjima za smanjenje otpadnih gasova poluprovodnika, koji se pridružio Schneiderovom programu Catalyze čiji cilj je dekarbonizacija lanaca vrednosti u oblasti poluprovodnika.
  • Partnerstava za data centre: Nova inicijativa Schneider Electrica i kompanije Digital Realty na polju cirkularne ekonomije se zasniva na 20 godina profesionalnog partnerstva za data centre i od nje se očekuje da pomogne da Digital Realty smanji količinu ugljenika u svojoj niskonaponskoj, srednjenaponskoj i trofaznoj UPS opremi za 50 do 70 odsto u  narednih tri do pet godina, kao i da umanji elektronski otpad i emisije Obima 3. Pored toga, saradnja kompanije NVIDIA, svetskog lidera u AI računarstvu, i Schneider Electrica za cilj ima da poboljša infrastrukturu data centara i podstakne napredak u edge AI i tehnologiji digitalnog blizanca.
Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *