BIZIT plus

Šef Amazon Games-a napušta kompaniju

Neposredno nakon što je Amazon konačno postigao uspeh sa igrama „Lost Ark“ i „New World“.

PCPress.rs Image

Frazzini odlazi posle velikih uspeha kompanije

Šef Amazon Game Studio-a i dugogodišnji zaposleni Mike Frazzini se povlači. To je objavio u svom postu na LinkedIn-u. Frazzini je kao razlog za odlazak, naveo želju da provede više vremena sa porodicom i činjenicu da Amazon Game Studio konačno postigao uspeh.

„Iako nikada ne postoji savršeno vreme za odustajanje od velike uloge, sada je dobro vreme“, napisao je Frazzini. „Pokrenuli smo dva puta top 10 najboljih igara u poslednjih šest meseci i imamo sve veći portfolio obećavajućih novih igara u pripremi.

Amazon Games se borio u poslednjih nekoliko godina, posebno sa otkazivanjem svog MMO-a, Gospodar prstenova i fijaskom sa svojom prvom AAA igrom, Crucible. Kompanija je takođe kritikovana zbog svoje politike polaganja prava na vlasništvo nad ličnim igrama zaposlenih koje je jedan inženjer nazvao „drakonskim“.

Jedan bivši menadžer Game Studios-a rekao je da su neki od Amazon-ovih problema možda nastali zato što Frazzini nije imao prethodnog iskustva u igranju igara, prema izveštaju Bloomberg-a.

Međutim, kompanija je u poslednje vreme imala velike uspehe sa igrom New World, koja je donela dosta novca u 2021.godini na Steam-u. Takođe je imao stalni uspeh kao izdavač Lost Ark-a, koji je kreirao južnokorejski programer Smilegate RPG.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: