Data centri 2024

Lost Ark za samo 24 sata dostigao brojku od 1.3 miliona istovremenih igrača

Nakon samo 24 sata od lansiranja, Lost Ark je prevazišao brojku od više od milion istovremenih igrača, čime je postao druga najigranija igra u istoriji Steam-a, po tom parametru. Ovaj MMO lansiran je u petak, nakon što ga je Amazon Games u saradnji sa Smilegate-om lokalizovao i preveo na engleski jezik. U rekordno kratkom vremenu ova igra je prestigla ukupan istovremeni broj igrača Counter-Strrike: Global Offensive i Dota 2, igre koje su tradicionalno najviše igrane na Steam-u.

lost ark

Lost Ark je toliko zagušio servere da postoje redovi čekanja da bi se započela igra. Zvanično je objavljeno da je u jednom trenutku na serverima bilo 1.311.842 igrača, što je više od CS:GO rekorda (1.308.963 igrača) i Dota 2 (1.295.114 igrač). Međutim, nije poznato koliko je igrača bilo zaista aktivno u tom trenutku, a koliko ih je čekalo da započne igru. Uglavnom, taj rezultat bio je dovoljan da se ova igra pozicionira na drugo mesto, odmah iza PUBG-a koji čvrsto drži prvo mesto sa 3.257.248 istovremenih igrača.

Pročitajte i:  Kako je jedna banana osvojila Steam

Inače, Lost Ark je drugi veliki hit Amazon Games-a, nakon New World-a koji je pre četiri meseca dostigao 913.634 istovremenih igrača. Igra je originalno lansirana 2019. godine u Južnoj Koreji gde, zajedno sa Rusijom i Japanom ima milione aktivnih igrača. Nakon velikog uspeha na tim tržištima, Smilegate se udružio sa Amazon Games-om kako bi igru plasirao globalno.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,