Segway-Ninebot: Novi e-skuter koji se samostalno vozi do punjača

Segway-Ninebot, proizvođač e-skutera iz Pekinga, predstavio je polu-autonomni model koji može da se samostalno odveze do neke stanice za punjenje.

PCPress.rs Image

Prema poslednjim izveštajima kupci se već interesuju za novi e-skuter, među njima i Uber i Lyft. Novi model je poneo ime KickScooter T60, te može da se kontroliše sa određene udaljenosti iz cloud-a. Time će se, tvrde iz kompanije, smanjiti troškovi održavanja skutera, te poboljšati sistemi za deljenje ovih vozila. Naime, servisi za deljenje električnih skutera plaćaju radnike koji na kraju dana skupljaju sva vozila, kako bi ih otpremili na određeno mesto da se ponovo napune.

Korisnici skutere ostavljaju gde god im je zgodno, pa ponekad mogu da se nađu kako leže pored trotoara. Model koji bi mogao da se samostalno odveze do stanice za punjenje uticao bi na rešavanje ovog problema, te ubrzao čitav proces.

PCPress.rs Image

Uber, Lyft i drugi potencijalni klijenti verovatno neće sve svoje modele zameniti novim koji košta 1.420 dolara, te je skuplji od drugih modela koji se nude po cenama između 100 i 300 dolara. KickScooter T60 bi na ulicama trebalo da se pojavi do 2020. godine, te ostaje da se vidi koliko će samostalno kretanje novog e-skutera uticati na druge učesnike u saobraćaju.

Pročitajte i:  Kako je Uber promenio ekonomiju

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,