BIZIT plus

Twitter testira filter za uvredljive poruke

Twitter nadgledanje direktnih poruka pomera korak dalje, te planira filtriranje onih poruka koje su potencijalno uvredljive.

PCPress.rs Image

Tako će poruke koje sadrže sumnjive reči biti slate u sekciju “additional messages,” a korisnici će moći da biraju da li uopšte žele da ih čitaju. Platforma je ranije već počela da obeležava uvredljive tvitove koji zahtevaju proveru ljudskih radnika, ali algoritmi često obeležavaju pogrešne postove, te propuštaju one koji su zaista uvredljivi.

Veliki broj uvreda stiže i preko direktnih poruka, i to od nepoznatih korisnika koje oni koji primaju poruke uopšte i ne prate. Ranjive grupe su najčešće mete online nasilnika, a poruke koje stižu od nepoznatih tviteraša se, kao i na drugim mrežama, čuvaju u folderu “message requests.”

Nova opcija će korisnike štititi od onih poruka koje budu sadržale uvrede. Oni će moći da ih vide samo ako budu isključili filter. Poruke koje budu označene će umesto početka imati obaveštenje da se radi o potencijalno uvredljivom sadržaju, pa će korisnik moći da bira da li poruku želi da vidi ili da je obriše.

Pročitajte i:  Grok će uskoro biti dostupan premium korisnicima X-a

Izvor: Engadget

Facebook komentari: