BIZIT plus

Selfie kao znak usamljenosti

Oni koji na svoje društvene mreže često postavljaju selfie fotografije doživljavaju se kao usamljeni, a to potvrđuju i najnovija istraživanja koja se bave upravo ulogom ovakvih elemenata u životima korisnika.

PCPress.rs Image

Rezultati poslednje studije objavljeni su u Journal of Research in Personality, a pod naslovom “Check Your Selfie before You Wreck Your Selfie.” U istraživanju je učestvovalo 119 studenata čiji je zadatak bio da ocene Instagram profile 30 korisnika, i to na osnovu 30 poslednjih postova. Nakon toga su ocenjivali vlasnike profila, a na osnovu 13 atributa, te su one koji često postavljaju selfie fotografije ocenili kao osobe koje ne žive dinamičnim životom, te nisu uspešne u poslu kojim se bave. Pored toga su ih ocenili i kao više usamljene od onih koji postavljaju fotografije koje su snimili drugi.

PCPress.rs Image

Istraživači su zaključili da nije bilo bitno šta se još nalazi na fotografijama, pa su kao negativni doživljavani i oni profili na kojima se nalazilo previše selfija koji su snimljeni na egzotičnim destinacijama, tokom aktivnosti koje se inače smatraju privlačnima, a najviše su kritikovane fotografije koje stavljaju akcenta na telesnu spremnost korisnika – poput selfija na kojima korisnici pokazuju mišiće i ostale rezultate vežbanja.

Pročitajte i:  TikTok otkrio ime "novog Instagram-a"

Izvor: Futurism

Facebook komentari: