Selfie u kosmosu

Astronautkinja agencije NASA – Jessica Meir – napravila je verovatno najegzotičniji selfie na svetu, te ga sa pratiocima podelila na svom Twitter nalogu.

PCPress.rs Image

Meir je od septembra 2019. godine deo posade Internacionalne svemirske stanice, a u januaru se zaputila na čak dve „šetnje“ po kosmosu. Dok je plutala u kosmosu uspela je da napravi i nekoliko fotografija, i da onima koji su ostali na Zemlji približi svet izvan sveta. U tvitu piše da je koristila Nikon D5 sa 28-milimetarskim sočivom, koji se nalazio u zaštitnoj kutiji. Jedna od fotografija snimljena je u tradicionalnom selfie stilu, budući da je Meir kameru usmerila direktno ka svom licu, dok se na staklu njenog šlema vidi i Zemlja. Na drugoj fotografiji je njen odraz u solarnoj ploči stanice, koju je tom prilikom iskoristila kao ogledalo.

Pročitajte i:  Tri-rotorni volan omogućava kontrolu vozila 

Ova astronautkinja ipak nije prva koja je napravila selfie u svemiru, budući da je to učinio Buzz Aldrin još daleke 1966. godine, tokom misije Gemini 12. Iako je prošlo više od 50 godina od prvog “selfija” u kosmosu, i dalje je teško zamisliti bolje okruženje za fotografiju, pa eto razloga za svemirski turizam.

Izvor: Futurism

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,