PC Press Studio

Sigurno surfovanje na odmoru

Istraživanje kompanije Kaspersky pokazalo je da 95 posto Evropljana koriste svoje računare, telefone i tablete tokom praznika.

k4dordyIstraživanje koje je za Kaspersky uradio operater „Brocade“ otkrilo je da 95 odsto Evropoljana dok putuje nosi sa sobom uređaj koji može da koristi Internet, koristeći ga radi proveravanja poslovnih mailova ili kako bi bili u kontaktu sa prijateljima na društvenim mrežama.

Dobra internet konekcija jedan je i od uslova pri odabiru destinacije za odmor, a samo 7 odsto Evropljana namerno ne koristi Internet za vreme odmora.

Što se tiče toga kako koriste ove uređaje – muškarci češće pakuju svoje laptopove nego žene. Smartfone će koristiti da provere mejlove poslednji put pre ukrcavanja, a detaljne odgovore će sastaviti kasnije na svojim laptopovima u hotelskoj sobi dok njihove porodice istražuju okolinu. Većinu korisnika, međutim, ne brine činjenica da su mnoge hotelske bežične mreže (WLAN) nesigurne, upozorava Kaspersky.

Zbog toga, oni korisnicima skreću pažnju na tri osnovna pravila: obavezno koristiti najnovije verzije softvera, deaktivirati zajedničke usluge štampača i fajlova i preduzeti osnovne sigurnosne mere, kao što je aktiviranje firewalla operativnih sistema i ažuriranje.

Pročitajte i:  Kaspersky sumira 2023: GenAI alatke našle put do biznisa, u Srbiji raste broj rensomver i RDP napada

 (Photo: k4dordy/Flickr)

 

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,