BIZIT plus

SIMBA Chain dobija 30 miliona dolara od američkog vazduhoplovstva

Kompanija za rešenje blockchain SIMBA Chain dobija od Vazdušnih snaga SAD-a 30 miliona dolara za tehnološku inicijativu.

PCPress.rs Image

Inicijativa za strateško fokusiranje tehnologije istražuje i implementira nova rešenja koja mogu da poboljšaju kapacitete američkih vazuhoplovnih snaga.

SIMBA Chain kaže da će se investicije koristiti za razvoj blockchain aplikacija za upravljanje lancem snabdevanja i programa koji će se koristiti u nizu vladinih organizacija, uključujući Kancelariju podsekretara odbrane za istraživanje i inženjering USAF, američku mornaricu, Vojsku SAD-a i Agenciju za logistiku odbrane.

Kompanija ima istoriju saradnje sa Ministarstvom odbrane, pošto je u prošlosti radila na brojnim blockchain aplikacijama koje su imale za cilj razvoj USAF tehnologije. Oni su uključivali sistem tokenizacije budžeta za bolje računovodstvo, kao i praćenje osnovnih komponenti za vazdušne usluge.

Finansiranje će omogućiti SIMBA Chain-u da ubrza razvoj platforme. Brajan Riči, izvršni direktor SIMBA Chain, veruje da se vidi potencijl primene ovih inovacija i u komercijalnoj industriji.

Izvor: blockchaintechnology-news.com

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Turski borbeni avion KAAN završio prvi let 
Računari i Galaksija
Tagovi: ,