ERP 2024

Sion Net: Uživajte u medija sadržajima na HDTV-u, bez PC-ja

kuca

Lako! Uz pomoć male crne kutije sa zvučnim imenom: Digital Entertainer Elite – EVA9150 kompanije Netgear ili samo EVA od milja.
Ova EVA novog milenijuma je veličine DVD plejera i u sebi objedinjuje najnovije tehnologije. Prava stvar za Vas ukoliko želite da jednostavno uživate u sadržajima bilo kog formata, na svom HDTV-u umesto  na PC-ju, bez prethodnog upetljavanja u kablove, trčanja od računara do TV-a, preturanja po diskovima ili ručne sinhronizacije slika/zvuk tj TV/PC.
Zaključak svih obavljenih testiranja je da EVA funkcioniše besprekorno. Impresivan u pogledu brzine, broja funkcija i podržanih formata, ovaj uređaj zaista predstavlja revolucionarni početak novog milenijuma u pogledu reprodukcije multimedija sadržaja.

Glavne karakteristike:

U osnovi EVA je Mrežni Media Player koji se na mrežu priključuje uz pomoć LAN ili WiFi interfejsa. Ima integrisani HD kapaciteta 500GB koji se može menjati po principu ’Hot Swap’ tj. u toku samog rada bez narušavanja sistema. Putem mreže EVA automatski prepoznaje, preuzima, organizuje media sadržaje i reprodukuje ih direktno na Vaš TV. Uz EVA uređaj više niste ograničeni na računar kada želite da gledate slike, muziku ili filmove u bilo kom formatu i bilo kom tipu kompresije. Bez obzira na veličinu fajla, media sadržaji se reprodukuju bez seckanja i zastoja čak i sa interneta a da pritom ne morate ni da uključite PC.
Povezivanje i sinhronizacija sa računarom je jednostavna, bez obzirna na OS koji koristite. Brz i efikasan, EVA ima veliki broj audio i video priključaka uz omogućeni HD stream. Takođe poseduje i dva USB porta za direktno povezivanje eksternih HD, digitalnih aparata, iPod ili flash uređaja.

Pročitajte i:  PC Press video: Kako do Midjourney vizuelnih rešenja, Ljubomir Ristić, Comtrade Group

Povezivanje:

Najčešći scenario danas je da u kući postoje PC računar, lap top i eventualno storage uređaj. Uz EVA nećete imati potrebe za NAS uređajem iz prostog razloga što interni HD koji smo pominjali ima dovoljno prostora za čuvanje svih Vaših medija sadržaja. U slučaju da imate oba uređaja i/ili više računara, povezivanje bi trebalo da izgleda ovako: shema

  1. Povezali ste računare (PC, Laptop i NAS Storage) uz pomoć Netgear wireless rutera (npr. WNR200 o kome je bilo reči u februarskom broju PC Press-a)
  2. EVA uređaj se jednostavno povezuje sa HDTV putem koaksijalnog kabla (u paketu)
  3. Preko ugrađenog Dual Band Wireless – N, možete povezati EVA uređaj na mrežu u bežičnom režimu ili preko Ethernet porta za visoke brzine protoka u žičnom režimu.

Napomena: ukoliko koristite Netgear uređaje ne morate da pamtite šifre za pristup jer Netgear ’push n’connect’ funkcija na ruterima i EVA uređajima omogućava trenutnu i bezbednu konekciju jednostavnim pritiskom na dugme.

HD striming opcija omogućava kvalitetno gledanje sadržaja sa internet lokacija kao što su: YouTube, Internet radio stanice, Flickr itd… trenutno, bez seckanja i bez obzira na veličinu fajlova. Podržava 1080p HD rezoluciju dostupnu preko komponentnih ili HDMI priključaka pri čemu se svi sadržaji automatski prebacuju na maksimalnu rezoluciju za najbolji kvalitet slike/zvuka.

Pročitajte i:  Jednostavan, pouzdan i cenovno pristupačan video-nadzor

U paketu:

Uz EVA uređaj dolazi napojni kabl (za našu mrežu), Ethernet kabl, RCA stereo/audio/kompozitni-video kabl, HDMI coax kabl, uputstvo za upotrebu i instalaciju, CD za Windows/Macintosh, Garancija i daljinski upravljač sa impresivnim opcijama.
Jedna od glavnih karakteristika uređaja je ušteda energetske potrošnje. EVA troši samo 1mW čime odgovara ’zelenim’ standardima za manju potrošnju i zaštitu planete.

Slike, specifikaciju uređaja kao i spisak podržanih formata možete pogledati ovde <<<

Testove uređaja možete pogledati u novom broju PC Pressa i klikom ovde <<<

Dodatne informacije i video prezentaciju pogledajte ovde<<<

Stojimo Vam na raspolaganju za sva pitanja!

Srdačan pozdrav,
Sion Net tim

Facebook komentari:

Sion Net

Passion for networking-Visionary networks