Računari i Galaksija

Siri će dobiti univerzalniji i manje rodni glas u sledećem ažuriranju

Apple iOS 15.4 pored AirTag poruka protiv uhođenja i direktnih beskontaktnih plaćanja putem iPhone-a, doneće još jednu novinu. Axios je potvrdio da najnoviji iOS 15.4 beta uključuje manje rodnu opciju Siri glasa na engleskom jeziku.

Siri će dobiti univerzalniji i manje rodni glas u sledećem ažuriranju

Siri sada kao opciju ima i glas LGBTQ osobe

Glas, koji je snimio član LGBTQ zajednice, trebalo je da poveća raznolikost Apple-ovog asistenta. Nova opcija pruža korisnicima više izbora za „glas koji im se obraća“. Nije sigurno da li će i kada glas biti dostupan na drugim jezicima. Apple takođe nije naglasio kada bi iOS 15.4 mogao biti lansiran, iako se priča da će kompanija održati događaj početkom marta koji bi mogao pružiti odgovarajuću priliku da objavi novi softver.

Ovaj potez dolazi skoro godinu dana nakon poslednjeg velikog pokušaja kompanije Apple da Siri učini inkluzivnijim. Od iOS 14.5, Siri više nije podrazumevano koristio ženski glas. Apple je takođe dodao dve crnačke glasovne opcije da dopuni postojeće izbore. Najnovije ažuriranje se zasniva na toj formuli i nije jasno koliko dugo će Apple nastaviti da širi Siri-jeve horizonte.

Pročitajte i:  Apple bi da se preseli u Teksas 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,