BIZIT plus

Zaposleni u Google-u vraćaju se u kancelarije 4. aprila

Zaposleni u Bay Area i nekoliko drugih gradova uskoro će se vratiti na svoja radna mesta.

PCPress.rs Image

Potpuni povratak u kancelarije?

Nakon skoro dve godine rada od kuće, Google zaposleni u Bay Area i nekoliko drugih gradova vratiće se u kancelariju 4. aprila. Najava je stigla u email-u od John-a Casey-a, Google-ovog potpredsednika za globalne beneficije.

Casey je naveo stalni pad slučajeva COVID-19 u oblasti zaliva, napredak u lečenju i poboljšane mere bezbednosti kao razloge za vreme povratka. Google je, zajedno sa većim delom Silicijumske doline, prvobitno planirao datum povratka na posao u januaru, ali je bio primoran da ga odloži zbog porasta Omicron-a. Od tada, kompanija je dozvolila radnicima da se dobrovoljno vrate u svoje kancelarije u Mountain View i San Francisco-u ako pristanu da nose masku i budu u potpunosti vakcinisani.

Google polako pristupa tranziciji celokupne radne snage nazad u kancelarije. Prošle godine izvršni direktor Sundar Pichai izložio je plan “hibridnog rada”, pri čemu većina zaposlenih ima mogućnost da radi na daljinu barem deo nedelje.

Videćemo ovaj plan na delu u aprilu, a većina zaposlenih u Google-u i dalje radi od kuće dva dana u nedelji. Zaposleni mogu češće da rade u kancelariji ako žele ili da podnesu zahtev za produženje svog aranžmana za rad od kuće ako nisu spremni da se vrate.

Pročitajte i:  Google Chrome dobija tri zanimljive opcije

Zaposleni iz drugih kompanija takođe se vraćaju u kancelarije

Čini se da je proleće vreme kada veliki deo Big Tech-a gleda na povratak u kampus. Zaposleni u Microsoft-u vratili su se na posao u sedište u Redmond-u u Vašingtonu ove nedelje, ali uz očekivanje da će većina zaposlenih oko 50 odsto svog vremena provesti radeći na daljinu.

Većina zaposlenih u kompaniji Meta vratiće se u kancelariju 28. marta. Zaposleni na Twitter-u mogu da se odluče da rade na daljinu zauvek. Takođe im je omogućen pristup kancelarijama u San Francisku i Njujorku ako pokažu dokaz o vakcinaciji.

Joe Biden pozvao je „ogromnu većinu“ federalnih službenika da se vrate u kancelarije. Takođe vrlo je verovatno da ćemo videti da još više kompanija da uskoro objavljuju datume ponovnog otvaranja, posebno ako slučajevi nastave da opadaju i gradovi odustanu od obaveznog nošenja maski.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: