BIZIT plus

Sistemski alat za kompletan uvid u USB uređaje na računaru

USB Device Tree Viewer je sistemski alat koji na jednom mestu prikazuje sve USB kontrolere na računaru i sve priključene USB uređaje. Program će u prikaz uključiti kompletno stablo dostupnih USB priključaka. Recimo ako imate USB razvodnike (hub‑ove), monitore ili druge uređaje sa dodatnim USB portovima, svi će ono biti prikazani.

PCPress.rs ImagePrikaz programa organizovan je tako da se sa leve strane nalazi stablo USB portova sa nazivima priključenih uređaja, dok se sa desne strane prikazuju dodatni podaci za izabrani priključak. Iz kontekstnog menija programa dostupne su opcije za sigurno izbacivanje uređaja ili resetovanje izabranih USB portova. USB Device Tree Viewer ima opcije za kreiranje izveštaja o svim USB uređajima koji se mogu napraviti iz samog programa, ili automatski generisati korišćenjem argumenata iz komandne linije.

USB Device Tree Viewer je besplatan program i distribuira se u vidu prenosne verzije, koja nema proceduru za instalaciju već je treba raspakovati na disk i startovati po potrebi. U paketu dolaze 32‑bitna i 64‑bitna verzija – obe imaju skromne sistemske zahteve, uz veličinu izvršnog fajla od svega oko 400 KB. Matična strana autora programa je uwe‑sieber.de/usbtreeview_e.html.

Pročitajte i:  LC Power LC-HUB-C-MULTI-7-M2: Ko ne plati na mostu, plati na ćupriji

(Objavljeno u PC#253)

Facebook komentari: