Skriveni dragulji: 7 izuzetnih karakteristika vivo X80 Pro

Osim sistema za snimanje koji je razvijen u saradnji sa kompanijom ZEISS, novi vivo flagship pametni telefon nudi brojna poboljšanja koja svakodnevni život čine lakšim i ugodnijim.

PCPress.rs Image

Sa novim X80 Pro, vivo donosi novine u svetu flagship pametnih telefona. Iako je veliki deo priznanja zasluženo fokusiran na sistem kamera koji je vivo zajednički razvio sa kompanijom ZEISS, svakodnevno korišćenje X80 Pro uređaja otkriva brojna poboljšanja i pametne funkcije koje pomažu stvaranju izuzetnog iskustva. I vredi obratiti pažnju ne samo na  poznate osnovne karakteristike jer X80 Pro ima neke skrivene dragulje koji doprinose lakšem svakodnevnom korišćenju.

  1. Kreirajte sa samopouzdanjem – Teleprompter

Kada snimate video kao što je vlog, lako je zaboraviti šta sledeće reći: Međutim, X80 Pro ima rešenje za smart teleprompter integrisano u njegovu video funkciju za prednju i zadnju kameru. Ovo vam omogućava da dodate kratak podsetnik  ili čitav scenario sa do 6000 karaktera. Ovaj fleksibilan alat olakšava podešavanje položaja i veličine prozora telepromptera, veličine teksta i brzine skrolovanja kako biste mogli da snimate i govorite sa samopouzdanjem.

Isprobajte: Kada započnu snimanje videa, korisnici mogu da omoguće funkciju preko opcije Setting-Teleprompter u gornjem desnom uglu. Dodajte kratak podsetnik ili čitav scenario i počnite da snimate još jedan od svojih najboljih video zapisa do sada.

PCPress.rs Image 

  1. Savršena fotografija: besprekorno kreiranje uz proširene integrisane funkcije

Ponekad samo želimo da napravimo brzu izmenu da bismo naš snimak doveli do savršenstva. Možda ćete želeti da podesite pozadinu svoje slike, na primer da uklonite ljude koji su se slučajno pojavili na fotografiji ili da pretvorite prepunu plažu u savršen usamljeni raj. Pomoću „Erase“ funkcije, koja je direktno integrisana u foto album, to možete učiniti na jednostavan način.

Isprobajte: Otvorite aplikaciju album, izaberite sliku, potražite dugme Edit na dnu ekrana. Ovo je brz i intuitivan način za ulazak u režim za uređivanje. Prevucite udesno da biste isprobali funkciju brisanja, a zatim prebrišite mesta na slici koja želite da izbrišete.

  1. Automatska korekcija perspektive

Distorzija perspektive je pravi izazov pri fotografisanju zgrada, jer svako naginjanje ka kameri može da proizvede vertikalne linije koje naginju ka unutra – iskrivljeni efekat koji čini da zgrade izgledaju kao da padaju! Profesionalni fotografi znaju kako da isprave perspektivu, ali X80 Pro ovo čini lakim za sve zahvaljujući „Automatskoj korekciji perspektive (APC)“ koja vam omogućava da napravite savršenu fotografiju jednim klikom. APC funkcija koristi ugrađeni žiroskop telefona za ispravljanje fotografija i podržava 0,6x super širokougaonu kameru i 1x standardnu glavnu kameru u Pro režimu.

 

Isprobajte: Kada fotografišete zgradu, koristite Pro režim i omogućite automatsku korekciju perspektive uz pomoć ikone u gornjem desnom uglu. Ako pokušate da napravite snimak bez ovog podešavanja videćete koliko dobro zapravo funkcioniše.

  1. Kreirajte svoj digitalni ekosistem

Kao idealan pratilac za moderan život, X80 Pro ima infracrveni blaster na vrhu svog okvira koji omogućava kontrolu drugih uređaja putem vivo Smart Remote aplikacije. X80 Pro može daljinski da kontroliše dvanaest vrsta proizvoda iz širokog spektra brendova, uključujući klima uređaje, set-top box, TV, box TV, projektor, ventilator, prečistač vazduha, bojler, kameru, itd. Prosečno domaćinstvo već ima nekoliko daljinskih upravljača – koje je često nemoguće pronaći. X80 ima ugrađenu funkciju uz pomoć koje traženje prestaje.

Isprobajte: Jedna aplikacija koja upravlja svim: vivo Smart Remote aplikacija je uključena u X80 Pro i omogućava vam da podesite i koristite ugrađeni IR blaster.

PCPress.rs Image

 

  1. Snimite pokret kao profesionalac

X80 Pro vam daje još jednu profesionalnu tehniku fotografisanja: zahvaljujući funkciji švenkovanja kamere, uređaj lepo replicira popularnu, ali ne baš laku tehniku za snimanje objekata u pokretu velikom brzinom, kao što su sportovi. Ovo obično uključuje pomeranje kamere da prati kretanje subjekta tokom ekspozicije kako bi se stvorio dinamički efekat sa subjektom koji je jasno snimljen nasuprot linearnom zamućenju pozadine. Zahvaljujući 50mm Gimbal Portrait kameri X80 Pro, korisnici mogu da snime vizuelno upečatljive sportske portrete sa jasnim subjektom i pozadinom prikazanom u linearnom zamućenju pokreta.

Kako to funkcioniše? X80 Pro kombinuje tehnologiju praćenja pokreta portreta, tehnologiju segmentacije ljudske pozadine i inteligentnu pozadinsku bokeh tehnologiju. Rezultat pokazuje moćne slike koje prenose brzinu, kretanje i emocije!

Isprobajte: Kada snimate objekte u pokretu poput automobila ili trkača, isprobajte pomeranje kamere. Izaberite Portretni režim i pokrenite ovu funkciju tako što ćete izabrati Podešavanja stila – Pomeranje kamere. Kada snimate, pomerite kameru da biste zadržali objekat u kadru i X80 Pro će zadržati objekat u fokusu sa hladnim zamućenjem u pozadini.

  1. Sofisticirana memorija koja je brza i pouzdana

X80 Pro donosi unapređenje memorije koji povećava njegovu brzinu i pouzdanost. UFS Deep Defragmentation 2.0, koji je razvio vivo, zasniva se na principu inteligencije podataka i poverljivog skladištenja. U zavisnosti od toga koliko često se podaci koriste, podaci koji su skloni fragmentaciji se čuvaju odvojeno kako bi se smanjila mogućnost da budu prebačeni.

Prednosti za korisnike: Testiranje koje je sproveo vivo pokazuje da Duboka defragmentacija smanjuje mogućnost ozbiljne fragmentacije za 25%, dok je neefikasnost skladištenja uzrokovana fragmentacijom znatno smanjena. Ovo pomaže u optimizaciji radnog veka memorije, a istovremeno povećava brzinu korisničkog iskustva. Interno testiranje je pokazalo da smanjena fragmentacija čak i nakon duže upotrebe pomaže da brzo korisničko iskustvo ostane brzo: na primer, brzina kopiranja datoteka od 4 GB može se povećati za 74,1%, a brzina instaliranja velikih igara može se povećati do 23,1 %. To je prednost koja se ne može videti, ali će je korisnici vremenom ceniti.

PCPress.rs Image

  1. Pojačani haptički odgovor

Sve počinje od osećaja: Haptičko iskustvo je unapređeno poboljšanim linearnim motorom X-ose koji smanjuje vreme pokretanja i zaustavljanja vibracije za 20%, tako da brže reaguje na svaku komandu. Svaka vibracija je oštra, moćna i tiša, pošto je buka vibracije smanjena za 20%. vivo je takođe razvio prilagođene vibracije za više od 200 scenarija, tako da je svaki dodir – bilo da kucate na tastaturi ili igrate igrice – prefinjenije i prijatnije iskustvo.

Isprobajte: Tokom svakodnevne upotrebe, obratite pažnju na širinu haptičkih senzacija i načine na koje oni suptilno pojačavaju aktivnost na ekranu i daju potvrdu inputima. Tako prijatan osećaj u ruci otkriva posvećenost detaljima i inženjeringu iza našeg flagship uređaja.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,